AcasăSOCIALA doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice: vineri, 1 iulie, încep...

A doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice: vineri, 1 iulie, încep înscrierile. Valoarea voucherelelor

A doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice: vineri, 1 iulie, încep înscrierile. Valoarea voucherelelor (sursa foto: monitorulexpres.ro)

Vești pentru cei care vor să-și cumpere un laptop și sunt interesați de Programul Rabla pentru Electrocasnice.

Începând de vineri, 1 iulie, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele, a anunțat, recent, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Conform AFM, bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane lei. Iar selecția voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Ce valoare au voucherele

A doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice: vineri, 1 iulie, încep înscrierile. Valoarea voucherelelor (sursa foto. AFM/Facebook)

În această a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel:
-500 de lei pentru laptopuri;
-300 de lei pentru tablete.

Potrivit AFM, „perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective”, iar „după publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit”.

Câte vouchere au fost aprobate în prima etapă

În 28 iunie, Administrația Fondului pentru Mediu anunța, pe pagina de Facebook, faptul că a publicat pe site-ul AFM „lista solicitanților aprobați în prima etapă a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru electrocasnice)”.

Și că în această etapă au fost aprobate 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel:

-25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;
– 24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;
– 12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

„Valabilitatea voucherelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului”, a mai transmis aceeași sursă.

185 afisari

1 COMENTARIU

  1. Programul este bun, numai ca lacomia comerciantilor ii denatureaza total sensul si-l neutralizeaza. Concret : la Emag, un laptop care pana astazi avea pretul de 2.450 lei, dupa emiterea voucherelor a ajuns la 3.619 lei !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger