AcasăSOCIALA cumpărat un miel, de Paştele 2023, pentru el şi familia lui....

A cumpărat un miel, de Paştele 2023, pentru el şi familia lui. Când a sacrificat animalul, ŞOC ce a găsit!

mielCarnea de miel, un lux de Paşte! Cum explică fermierii scumpirile

Carnea de miel este cea mai căutată pentru Paştele 2023. De aici şi înşelăciunile multiple. Dincolo de banii pierduţi pe achiziţionarea unui produs alimentar de o calitate îndoielnică, poate fi pusă în peicol şi sănătatea consumatorului.

Site-urile de vânzări sunt pline în această perioadă de anunțuri ale crescătorilor de miei din aproape toate comunele județului Vaslui, care încearcă să își vândă mieii.

A cumpărat un miel plin de viermi

Un bărbat din Vaslui care a cumpărat zilele trecute de pe internet un miel viu de aproape 5 kilograme a avut parte de un șoc atunci când l-a sacrificat. Clientul de bună-credinţă a constatat că toată carnea era plină de viermi.

Intestinele erau inflamate și cel mai probabil mielul suferea de moniezioză, numită și panglica mieilor. Boala poate apărea primăvara la miei și oile tinere. Specialiștii spun că la început nu se observă niciun semn al bolii.

După ce au fost alertate, autoritățile veterinare au încercat să dea de urma ciobanului care vânduse mielul plin de paraziți, dar nu a mai răspuns la telefon

Aviz sanitar la cumpărarea mielului

Conducerea DSVSA Vaslui face un apel către populația județului să cumpere carne de miel doar din spații special amenajate și să ceară avizele sanitar-veterinare.

Dacă achiziţionaţi carne de miel sau animale vii din locuri neautorizate, duceți carnea la analiză într-un laborator de specialitate înainte de a o consuma.

Ciobanii din județul Vaslui au postat sute de anunțuri cu oferte la carnea de miel care nu depășesc suma de 25 de lei pe kilogram.

Potrivit anunțurilor acestora, la Tutova, kilogramul de carne, în viu, se vinde și cu 23 de lei, la Vetrișoaia prețul pornește de la 20 de lei kilogramul, pe când la Oprișița, mieii se vând și cu 19 lei pe kilogram.

author avatar
Andrei Ștefan