AcasăSOCIALA crescut numărul românilor fără loc de muncă. Mai mulți bărbați șomeri...

A crescut numărul românilor fără loc de muncă. Mai mulți bărbați șomeri în România decât femei

somajA crescut numărul românilor fără loc de muncă. Mai mulți bărbați șomeri în România decât femei

Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,1 puncte procentuale, faţă de cea înregistrată în luna septembrie, la 5,5%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).”În luna octombrie 2022, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 5,5%. Rata şomajului în luna octombrie 2022 a crescut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna septembrie 2022 (5,4%)”, arată datele INS.

Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,4 puncte procentuale mai mare decât la femei.Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna octombrie a anului 2022 a fost de 453.200 persoane, în creştere faţă de luna precedentă (445.600 persoane), dar în uşoară scădere faţă de luna octombrie 2021 (454.900 persoane).

Rata șomajului a ajuns la 5,5%

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,1% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,7% în cazul celor de sex feminin). Reţine în continuare atenţia nivelul ridicat, de 22,9%, al ratei şomajului în rândul tinerilor (15-24 ani).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,3% pentru luna octombrie 2022 (3,4% în cazul femeilor şi 4,9% al bărbaţilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 72,8% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna octombrie 2022.

author avatar
Andreea Vlad
173 afisari

2 COMENTARII

  1. Doamne ajuta-i pe bietii oameni sa gaseasca ceva de munca !
    Sistemul satanic in care traim, vrea
    ruinarea economiei mondiale, inclusiv moartea a miliarde de oameni.

    • Da-i naibii de putori, noi trebuie sa-i ajutam pe ukraneni cu cazare si masa, romanii da-i dreaq, sa se descurce.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger