AcasăSOCIAL19 persoane au rămas pe drumuri după incendiul care a mistuit un...

19 persoane au rămas pe drumuri după incendiul care a mistuit un bloc, în Capitală – VIDEO

incendiu19 persoane au rămas pe drumuri după incendiul care a mistuit un bloc, în Capitală - VIDEO

Locatarii unui bloc din Capitală au trăit, miercuri, 11 august, clipe de groază. Blocul, în curs de reabilitare termică, a luat foc. 38 de oameni, printre care şi copii, au fost evacuaţi şi mai multe persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum sau cu răni uşoare.

19 persoane, între care 14 adulți și 5 copii, care nu mai pot locui în apartamentele afectate de incendiul de pe Calea Rahovei, din Sectorul 5 al Capitalei, au fost cazate la hotel, a declarat, miercuri seara, primarul Cristian Popescu Piedone.

Primarul a mai spus că joi va fi convocată o ședință a Consiliului Local pentru a se stabili cum pot cum pot fi ajutați cei care au avut de suferit după incendiul produs miercuri, mai ales că din unele apartamente nu mai poate fi recuperat nimic.

Incendiul s-a manifestat pe toată fațada blocului

Fațada blocului a ars complet, de la parter la etajul 10. Cerul a fost acoperit de un nor înecăcios de fum. Aproape o oră, în zonă, s-a circulat cu restricţii. Transportul public a fost dat peste cap.

Spaţiul îngust de pe o latură a blocului a făcut ca intervenţia pompierilor să fie mult mai grea. S-au văzut obligaţi să stingă focul de la sol. Pe cealaltă faţadă, s-au folosit de autoscara. A fost nevoie de mai bine de o oră şi de 20 de autospeciale ca să stingă incendiul.

author avatar
Andreea Vlad