AcasăClaudiu Branzan, membru in CA al TVR si Mihai Voicu, membru in...

Claudiu Branzan, membru in CA al TVR si Mihai Voicu, membru in CA al Radioului Public, gasiti in incompatibilitate de ANI

Claudiu Branzan si Mihai Voicu fac parte din lunga serie de persoane incompatibile in functie la TVR si la Radioul Public

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Clsaudiu Branzan, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (S.R.T.),  precum si in cazul lui Mihai VoicuI, membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (S.R.R.), ca urmare a detinerii simultane de functii.

Claudiu Branzan si Mihai Voicu fac parte din lunga serie de persoane incompatibile in functie la TVR si la Radioul Public

ANi arata ca, incepand cu 29 iunie 2010, Branzan detine, simultan, fuctiile de membru in C.A. al S.R.T. si administrator al unei societati comerciale, incalcand, astfel, dispozitiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu […] functia de […] administrator […] la societatile comerciale”.

Claudiu Branzan detine functia de administrator incepand cu data de 30 noiembrie 2009, iar, incepand cu data de 29 iunie 2010, detine si functia de membru in Consiliul de Administratie al SRTV.

La randul lui, in perioada 29 iunie 2010 – 28 ianuarie 2014, Mihai Voicu a detinut, simultan cu functia de membru in cadrul C.A. al S.R.R., si functiile de Consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si administrator al unei societati comeriale, incalcand, astfel, dispozitiile art. 84, alin. (1), lit. a) si c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: orice alta functie publica de autoritate […] functia de […] administrator […] la societatile comerciale […]”.

Voicu detine functia de administrator incepand cu data de 18 martie 2005, functia de Consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti incepand cu data de 19 iunie 2008, iar functia de membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune incepand cu data de 29 iunie 2010.

Conform Legii 161/2003, „Persoanelor care exercita urmatoarele demnitati publice si functii publice de autoritate din cadrul autoritatilor si institutiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: […] membrii […] comitetelor directoare ale […] Societatii Romane de Televiziune, ale Societatii Romane de de Radiodifuziune, li se aplica […] regimul incompatibilitatilor prevazut […] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat […]”.

Potrivit legii, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”. „Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica  […]  pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

 

author avatar
Tudor Borcea
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger