Acasă5000 de dolari pentru o cina cu Ferran Adrià

5000 de dolari pentru o cina cu Ferran Adrià

Numele lui Ferran Adrià este garantia unui spectacol culinar

Imensa este este numai suma de pornire pentru o cina realizata de celebrul chef Ferran Adrià. Celebra casa de licitatii Sotheby’s este locul unde doritorii se pot intrece in a o obtine.

Numele lui Ferran Adrià este garantia unui spectacol culinar

Catalanul Ferran Adrià, creator al conceptului de gastronomie moleculara, este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati chef-i din intreaga lume.

El Bulli, restaurantul sau din Costa Brava, a fost inchis pe 30 iulie 2011, dupa 27 de ani, fiindca Ferran a vrut atunci sa plece intr-o calatorie in cautarea inspiratiei. Va fi redeschis in 2014, insa va fi un creativity center.

Sotheby’s liciteaza doua cine, fiecare pentru patru persoane, alaturi de bucatarul cu trei stele Michelin, cel care a facut din spuma o adevarata arta gastronomica.

Mai mult de 8800 de sticle de vin din crama de la El Bulli vor fi, de asemenea scoase la licitatie, suma estimata fiind de un milion de dolari. Licitatia pentru cina de la Hong Kong va avea loc pe 3 aprilie, iar pentru cea de la New York, pe 26 aprilie, suma de pornire fiind de 5000 de dolari.

„Este o experienta unica sa cinezi cu cel mai creativ chef din lume“, a declarat Jamie Ritchie, presesintele Sotheby’s Wines pentru America si Asia.

author avatar
eNational
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger