Acasă10 lucruri pe care nu le stiati despre Oscaruri

10 lucruri pe care nu le stiati despre Oscaruri

Wolfgang Puck a pregatit Oscaruri din ciocolata pentru toti invitatii

Weeekendul acesta, toata floarea cea vestita a industriei cinematografice isi da intalnire in frumosul Los Angeles, unde se va desfasura cea de-a 84- a editie a premiilor Oscar. Descoperiti in impreuna cu noi 10 lucruri amuzante din istoria distinctiilor la care ravnesc toti actorii, regizorii si scenaristii care se respecta.

Wolfgang Puck a pregatit Oscaruri din ciocolata pentru toti invitatii

Daca va castiga titlul de „Cel mai bun film”, pelicula „The Artist” va fi primul film alb-negru care ia marele trofeu de la „Schindler′ List”, in 1993. De asemenea, va fi si primul film mut de la „Wings”, premiat  in 1927, care castiga cel mai ravnit trofeu din industria cinematografica.

Rochia Valentino i-a purtat noroc actritei Julia Roberts, care a luat Oscarul in 2001

Dupa incheierea ceremoniei, toti invitatii sunt poftiti la Balul Guvernatorului, unde, pentru al 18-lea an la rand, se vor rasfata cu preparate delicioase pregatite special pentru ei de celebrul bucatar Wolfgang Puck. La banchetul de anul trecut, Puck a folosit aproape sapte kilograme de praf de aur comestibil si 4,4 kilograme de trufe negre, o delicatesa costisitoare si pe care nu si-o permit la masa in mod frecvent nici macar regii. Anul acesta, e lege: fiecare invitat va pleca acasa cu propriul sau Oscar din ciocolata.

Cameron Diaz este una dintre prezentatoarele galei

Incepand din 2010, castigatorii au la dispozitie fix 45 de secunde pentru a-si exprima multumirile, dupa care li se taie macaroana. Pentru a-i stimula pe vorbitori sa-si scurteze cat se poate de mult speech-ul, organizatorii ii momesc cu diferite premii. In 2001, de exemplu, cel mai rapid vorbitor, Michael de Wit, castigator la categoria „Cel mai bun scurt-metraj de animatie” (18 secunde) a fost recompensat cu un televizor high definition.

Meryl Steep a fost nominalizata din nou la Oscaruri, de data aceasta pentru rolul din „The Iron Lady”

Meryl Streep este cea mai nominalizata actrita din istoria premiilor Oscar. Incepand din 1978 si pana in prezent, artista a fost nominalizata de 17 ori, prima oara pentru rolul din „The Deer Hunter” si ultima oara anul acesta, pentru rolul din „The Iron Lady”. De castigat a castigat doar de doua ori, in 1980, pentru „Kramer vs. Kramer” si in 1983 pentru „Sophie′s Choice”.

Billy Crystal e abonat sa deschida ceremonia

La finalul editiei de anul acesta actorul Billy Crystal va putea spune: „Da, am fost gazda Oscarurilor de noua ori”. Starul a anuntat vestea ca va deschide si anul acesta ceremonia pe Twitter, in stilul sau caracteristic: „Prezint si anul acesta Oscarurile, pentru ca domnisoara de la farmacie sa ma recunoasca si sa nu ma mai intrebe de o mie de ori cum ma cheama atunci cand imi cumpar medicamentele”.

Javier Bardem si Josh Brolin s-au sarutat pasional pentru putina publicitate

Anul acesta va ploua cu vedete pe scena Oscarurilor. Printre prezentatorii mult ravnitelor premii se numara: Michael Douglas, Halle Berry, Bradley Cooper, Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Tom Hanks, Angelina Jolie, Chris Rock, Ben Stiller ori Melissa McCarthy. Cu asa revarsare de celebritati pe scena in calitate de prezentatori e de mirare ca mai ramane cineva in sala pentru a-i aplauda pe nominalizati si castigatori.

Statueta la care viseaza orice actor din lume cantareste 3,86 de kilograme si este aurita. Fabricarea ei costa aproximativ 500 de dolari. Din 1983, statuetele se produc la Chicago.

Desigur, atunci cand vine vorba despre Oscaruri, discutia ajunge invariabil la capitolul designeri care le ajuta pe actritele participante sa arate impecabil pe covorul rosu. De ani buni, nominalizatele prefera patru mari case de moda din Italia: Armani, Valentino, Versace si Gucci.

Pentru toti cei implicati in industria cinematografica, ceremonia de decernare a premiilor Oscar este un moment istoric si, ca tare, nu trebuie ratat. De-a lungul timpului, evenimnetul a fost amanat doar de trei ori si din motive bine intemeiate: in 1938, din pricina inundatiilor care abatusera asupra orasului Los Angeles, in 1968, din respect pentru Martin Luther King, care tocmai fusese asasinat, si in 1981, cind presedintele american de atunci, Ronald Reagan, a fost grav ranit intr-o tentativa de asasinat.

Aparitia pe scena Oscarurilor in calitate de prezentator sau castigator este o nepretuita sansa de a-ti spori celebritatea. Asa se face ca, nu de putine ori, vedetele recurg la artificii ieftine pentru a ajunge pe prima pagina a ziarelor. Un exemplu: in 2003, actorul Adrien Brody a insfacat-o pe colega lui de prezentare, Halle Berry, si a sarutat-o cu foc, pe nepusa masa, timp de sase secunde. In 2011, scena sarutului a fost repetata de Javier Bardem si Josh Brolin.

author avatar
Alina Creanga
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger