AcasăMONDENJuratul de la „TopChef” vine in sprijinul celor care nu vor sa...

Juratul de la „TopChef” vine in sprijinul celor care nu vor sa manance de dulce pana la Paste!

Nicolai Tand alege cu mare grija ingredientele pentru preparatele lui-minune

Desi isi doreste, Nicolai Tand, simpaticul jurat de la „TopChef” nu prea poate sa tina post. Nu de alta, dar un bucatar e musai sa guste mancarea pe care o pregateste pentru ceilalti.

Nicolai Tand alege cu mare grija ingredientele pentru preparatele lui-minune

„Din pacate, un bucatar nu poate sa tina post. E in firea lucrurilor. Eu unul incerc macar miercurea si vinerea, insa mancarea trebuie gustata. Este groznic de greu sa mergi pe instinct”, ne-a povestit Nicolai. Cum in perioada aceasta, sunt destui romani care vor sa tina postul, dar nu prea au imaginatie, „TopCheful” s-a gandit sa le dea o mana de ajutor. „Am inceput deja pe site-ul meu, www.reteteleluinicolai.ro,  sa vin in intampinarea romanilor cu retete de post. Cu totii am crescut cu fasole sau cartofi, insa adaugand si putina ceapa si usturoi, chiar poti face multe lucruri. Si eu cred ca daca mananci carne mai rar, o apreciezi mai mult”, ne-a mai spus Nicolai , care s-a gandit deja cum va arata masa de Paste de anul acesta. „La Maramures se mananca solduri de porc in aceasta perioada. Noi vom pregati insa si un miel la cuptor, dupa o reteta marocana, cu multa lamaie, masline, ierburi aromatice, tinut la cuptor 5-6 ore la foc mic. Nu vor lipsi nici preparatele pe baza de peste sau supele, insa totul cat mai lejer. Mai ales daca am tinut tot postul, trebuie sa avem grija sa nu sufocam stomacul”, a dezvalui Nicolai Tand.

O reteta de post de la Nicolai

 

Tarta cu rosii

Ce ne trebuie:

Foietaj cumparat din magazin

Doua rosii potrivite ca marime

Ceapa

Ulei de masline

Oregano

Sare

Piper

Cum pregatim:

“Am pus intr-o tigaie ulei de masline si dupa ce s-a incins am pus rosiile taiate bucati. Le lasi sa se patrunda putin la foc mic si apoi pui ceapa taiata foarte marunt. Am pus apoi oregano si sare si piper. Atat. Am mai lasat putin sa se patrunda si ceapa si apoi am luat compozitia de pe foc, am scurs-o putin, am pus-o intr-o forma. Deasupra am pus foietajul si am bagat totul la cuptor. Cam 12 minute la o temperatura de 180 de grade. Cand e gata rastorni totul frumos pe o farfurie si este delicios!”

author avatar
Alina Creanga
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger