AcasăMONDENGrigore Lese, lectie de muzica la vernisajul JTI

Grigore Lese, lectie de muzica la vernisajul JTI

Cunoscuta sustinatoare a artelor, compania japoneza JTI s-a gandit sa isi innobileze noul sediu din Bucuresti cu o sculptura. Daca la inceput a circulat ideea ca in holul institutiei sa se amplaseze o copie a Coloanei Infinitului, ulterior, s-a ajuns la concluzia ca gestul ar fi nepotrivit. “De ce o copie?Noi suntem originali!”, a argumentat Gilda Lazar, Director Corporate Affairs&Communications.

Imediat au inceput cautarile, iar curand s-a ajuns la Giulian Dumitriu, un tanar sculptor stabilit la Milano, ale carui lucrari pot fi admirate in expozitii din Bucuresti, Amsterdam, Paris si Toronto. “El a inteles de la inceput ce vrem, care sunt valorile si aspiratiile noastre. A pornit de la coloana de fum, care se vede pe ecranele televiziunii noastre interne. De ce coloana, columna, stalp? Pentru ca inseamna transcendenta, trecut, aspiratie, constructie, modernism, iar in cazul nostru inseamnă chiar echipa, pentru ca e formata din foarte multe elemente individuale. Lucrarea e dechisa interpretărilor, oricine o poate intrepreta in stil propriu, este o operă la care s-a muncit foarte mult, inclusiv fizic”, a explicat Gilda Lazar, ieri, la vernisajul sculpturii “Higher Together”, realizate din bronz si inox. Emotionat, artistul a declarat doar ca s-a simtit extrem de onorat de alegerea companiei. “Adevarul este ca Giulian a vorbit prin opera lui “, a adaugat, cu umor, Gilda Lazar.

La eveniment au mai participat criticul de arta Pavel Susara, care a cautat sa introduca audienta in lumea fascinanta a sculpturii, dar si Grigore Lese, care a sustinut un mic moment muzical. “Cand mi s-a spus sa vin aici sa cant, m-am intrebat: sunt eu potrivit sa vin in locul acesta, sa ma destainui? Ma uit la dumneavoastra si va vad tineri si frumoşi. Si aveti minti luminate, imediat mi-am dat seama.

[nggallery id=512]Acum, ma uit la lucrarea lui Giulian şi ce văd? Vad mintile dumneavoastra care se «incalcesc». Si se bat”, a explicat Grigore Lese, inainte de a porni, impreuna cu publicul, intr-o calatorie muzicala care a pornit din Carpati si a ajuns pana in Asia si nordul Europei. Ba, la final intalnirii, artistul i-a invitat pe spectatori sa cante impreuna cu el “La mijlocul cerului”, o piesa populara veche, “suflandu-le” versurile. Desi multi dintre participantii la vernisaj nu aveau voce si nici macar ureche muzicala, au intrat in joc si au “inganat” alaturi de Grigore Lese.

author avatar
Alina Creanga
902 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger