Cine nu auzit de Catalin Scarlatescu, Florin Dumitrescu si Sorin Bontea, cei trei jurati care taie si spanzura in bucataria MasterChef si nu iarta pe nimeni, indiferent cat de faimos ar fi, atunci cand mancarea nu e gustoasa ori nu e prezentata intr-un mod aspectuos? Stiti insa cum aratau cei trei la 18 ani, pe vremea cand inca nu descoperisera toate secretele gastronomiei?
Daca in cazul lui Florin Dumitrescu nu se observa schimbari fizice spectaculoase (poate doar la capitolul freza), in ceea ce ii priveste pe ceilalti doi colegi de juriu, lucrurile stau un pic altfel. Catalin Scarlatescu, de exemplu, era ceva mai slab si avea parul des si ondulat, iar Sorin Bontea afisa o mustata de toata frumusetea. Toti trei, insa, aveau acelasi gand, sa devina bucatari renumiti. ”Imi doream foarte tare la 18 ani sa devin Jamie Oliver al Romaniei, iar destinul m-a impins sa devin cine sunt astazi, si anume Florin Dumitrescu al Romaniei. Cel mai important pentru mine este ca am reusit sa fac mai mult decat mi-am propus, si anume sa pun meseria de bucatar acolo unde ii e locul… printre artisti”, a povestit Florin. „Cand aveam eu 18 ani nu prea erai lasat sa gandesti. Desi in adancul sufletului visam sa descopar bucataria si sa o traiesc prin toti porii, sa cunosc culturi gastronomice diferite, sa aflu specificul fiecarei tari, sa calatoresc, pe vremea aceea singurul gand pragmatic pe care il puteam avea era sa ajung director de complex sau sef de unitate. Cam atat de ingradite erau visurile unui tanar atunci”, si-a amintit si chef Sorin Bontea.