Un bucatar japonez, care a lucrat ani buni pentru fostul dictator nord-coreean Kim Jong-Il, da din casa intr-un volum biografic intitulat „I Was Kim Jong-il’s Cook” (Am fost bucatarul lui Kim Jong-Il).
Barbatul, care si-a publicat cartea sub pseudonimul Kenji Fujimoto, sustine ca dictatorul era foarte greu de multumit atunci cand venea vorba de mancare. Pretentios la culme, Kim Jong-Il nu ezita sa isi trimita bucatarul in calatorii la mii de kilometri distanta doar pentru a-i procura alimentele ori bauturile la care poftea.
De exemplu, atunci, atunci cand conducatorul nord-coreean voia hamburgeri, acesta il trimitea pe Fujimoto pana la Beijing, de unde omul de intorcea cu un meniu sau doua de Big Mac. Atunci cand dictatorul poftea la caviar, bucatarul era expediat de urgenta in Iran, de unde venea cu geanta plina. Cand Kim Jong-Il avea chef de bere si sunca, Kenji Fujimoto dadea o fuga pana in Danemarca. Cand „seful” voia coniac si bere, bucatarul mergea in Franta.
De altfel, acest drum Fujimoto spune ca l-a facut frecvent, si asta pentru ca dictatorul avea o pivnita de 10.000 de sticle, care trebuia sa fie in permanenta plina. Cat despre posibilitatea de refuza un drum, aceasta nu exista. „Stiam ca daca fac vreo greseala, o sa fiu impuscat”, si-a amintit bucatarul.