Potrivit unui studiu recent, realizat de European Journal of Nutrition, consumul de cafea ar putea reduce riscul producerii diabetului zaharat. Potrivit cercetarilor, consumul de cafea scade cu 54% riscul dezvoltarii acestei afectiuni caracterizate prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Desi a existat o serie de studii publicate in ultimii ani, care au evidentiat beneficiile potentiale ale consumului in cantitati moderate de cafea, niciodata o cercetare pe termen lung nu a confirmat eficienta cofeinei in reducerea riscului aparitiei diabetului de tip 2. De ce se intampla asta? Potrivit autorilor studiului, consumul mai mare de cafea a evidentiat niveluri serice reduse de amiloid si, implicit, inregistrarea unui potential redus pentru dezvoltarea bolii.
AcasăVesti pentru dependenti: consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului tip 2...
Autor: Mihai Koblenko
Vesti pentru dependenti: consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului tip 2
Ultimele știri
LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
Etapă de foc în Superligă! A doua rundă din playoff poate fi decisivă în lupta pentru titlu!Toți ochii sunt pe FCSB, Craiova și Rapid....
Pădure de conifere lângă parcarea Tudor Arghezi
Parcarea de la stația de metrou Tudor Arghezi își dovedește, pe zi ce trece, utilitatea! Ba, chiar, în ciuda tuturor scepticilor, aceasta pare să...