AcasăTrei motive pentru ca berea sa nu lipsesca din dieta femeilor

Trei motive pentru ca berea sa nu lipsesca din dieta femeilor

Un stil de viata echilibrat si o alimentatie atent aleasa, care sa includa si un consum moderat de bere, pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viata ideal, dedicat femeilor, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

„Cu rol in mentinerea sanatatii sistemului osos, siliciul este un pion important in preventia osteoporozei. Berea contine acest element, ceea ce ii poate asigura o pozitie de neinlocuit intr-o dieta echilibrata destinata femeilor”, spune dna Zugravu. Iata avantajele berii:

Previne osteoporoza

Femeile aflate la menopauza care consuma unul sau doua pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. In urma unor studii efectuate la nivel international, femeile care au consumat o cantitate moderata de bere au avut o densitate osoasa a coloanei si a soldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc.

Nu afecteaza silueta

Un consum moderat de bere nu influenteaza circumferinta abdominala, raportul talie/sold sau indicele de masa corporala. Berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1,5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool.

Sursa de antioxidanti

Berea contine antioxidanti naturali care pot influenta in mod pozitiv starea de sanatate a organismului. Acestia au ca sursa maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Hameiul contine flavonoide, antioxidanti chiar mai puternici decat cei continuti de ceaiul verde sau soia.

author avatar
Catalin Dumitrescu
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger