AcasăSucces gastronomic: restaurantul din inchisoare

Succes gastronomic: restaurantul din inchisoare

Paste cu castane, carne de vanat si merisoare, pui cu alune la cuptor si peste spada cu cimbru. Acestea sunt doar cateva dintre specialitatile din meniul restaurantului „In Galera”, restaurantul din puscarie.

Dupa cum ii spune si numele, este primul local din Italia ce functioneaza in cadrul unui penitenciar. Massimo Parisi, directorul penitenciarului, a declarat ca „ideea a fost de impact. Cred ca aceasta este ocazia noastra pentru a le prezenta oamenilor o lume cu care, in alte conditii, nu ar fi intrat in contact.” impinsi de curiozitate ori manati de principii, clientii s-au inghesuit sa testeze preparatele. „Am aflat despre acest restaurant din ziar. Ne-a placut ideea si am vrut sa sustinem acest proiect” , a spus unul dintre clienti. Aproape tot personalul, de la bucatar, pana la chelneri, este format din detinuti. Au fost alesi cei care stiau deja sa gateasca sau care aveau inclinatie spre gastronomie. De 11 ani detinutii pregateau preparatele ce erau distribuite la evenimente cu pretentii de catre o firma de catering. De altfel, proprietara acelei companii a fost cea care a initiat proiectul. Restaurantul este deschis zilnic, de la pranz pana seara. Rezervarile se fac prin telefon, iar cei interesati au fost sfatuiti sa nu stea pe ganduri, intrucat cererea este foarte mare.

author avatar
Catalin Dumitrescu
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger