AcasăSfaturi pentru depozitarea alimentelor. Cine merge la frigider si cine nu!

Sfaturi pentru depozitarea alimentelor. Cine merge la frigider si cine nu!

Rosiile nu trebuiesc depozitate la frigider, mai ales daca nu sunt coapte

Cea mai rapida si mai simpla miscare pe care o alegem dupa o sesiune de cumparaturi este sa bagam produsele la frigider. Stiti, insa, care dintre ele trebuiesc refrigerate si care dintre ele se pastreaza mai bine la temperatura camerei?

Rosiile nu trebuiesc depozitate la frigider, mai ales daca nu sunt coapte

Nutritionistii sustin ca marea majoritate a fructelor si legumelor e bine sa fie coapte, sau aproape coapte, inainte de refrigerare. De pilda, e musai ca strugurii, bananele, capsunele, pepenele galben sau portocalele sa se parguiasca inainte de a le depozita in sertarele reci. Pepenele verde merge la frigider abia dupa ce se taie. Tinut inauntru, riscul de contaminare si fermentare este mult redus. Multi dintre noi bagam rosiile la frigider, dar e gresit, mai ales daca acestea nu sunt coapte. Painea, cartofii, ceapa sau usturoiul stau mai bine intr-un loc intunecos si racoros. Daca usturoiul e cojit, atunci e potrivita pastrarea lui la frigider. Uleiul nu-i de pus la frigider. Cel de masline, sub nicio forma. Cel de floarea soarelui poate fi pastrat la rece, daca vrem sa prevenim rancezirea lui. Cafeaua sau mierea de albine n-au ce sa caute la frigider. Stau mai bine intr-un dulap. Asta, daca n-ai furnici.

author avatar
Mihai Koblenko
804 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger