AcasăEnglezii au inventat inghetata care nu se topeste la soare

Englezii au inventat inghetata care nu se topeste la soare

Heston Blumenthal, un chef care lucreaza la rece

Potrivit cotidianului Mirror, reteta inghetatei minune este secreta, fabricantii dezvaluind doar un singur amanunt: cornetul ramane intact chiar sub soare puternic, gratie unui tratament prealabil la temperaturi inalte.

Heston Blumenthal, un chef care lucreaza la rece

Noua inghetata este rezultatul, arata Mirror, ”experientelor” lui Heston Blumenthal, un chef al ”bucatariei inovante”, cunoscut pentru meniurile sale rafinate si excentrice pe care le serveste la restaurantul sau, ”Fat duck”. Facand eforturi pentru a-si satisface clientii exigenti, Heston Blumenthal s-a inarmat cu tehnologii avansate, cum ar fi ”bucataria moleculara”: in timpul pregatirii diferitelor feluri de mancare, chef-ul se serveste de gheata, azot lichid si de o centrifuga. Aceasta din urma ajuta, spre exemplu, la separarea sucului de rosii in trei fractiuni succesive cu proprietati diferite. Insa inghetata lui Blumenthal nu este unica. In 2013, David Edwards, inginer de la Harvard, a creeat si el o inghetata care  rezista la soare timp de opt ore, gratie unui ambalaj (comestibil), ale carei indrediente principale sunt nuca de cocos, alune si alune de pamant, informeaza Sputnik. Cunoscuta mai bine sub numele Wiki Pearls, inghetata respectiva nu se vinde decat in cateva magazine din Statele Unite si Marea Britanie.

author avatar
Arpad Dobre
530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger