AcasăScience fiction politicVedetele Torpiloare cu Aripi Portante schimbă soarta războiului din Marea Neagră

Vedetele Torpiloare cu Aripi Portante schimbă soarta războiului din Marea Neagră

M-a chemat însuși Amiralul! Rusia a fost invadată de venusieni, Ucraina s-a desprins de continent, e un arhipelag, Marea Neagră s-a transformat într-un ocean din cauză că s-a schimbat Axa Magnetică.

Cine ar fi crezut că universul se va văluri într-o bună zi în chip miraculos și magic, până hăt, departe, dincolo de orizontul nostru vizibil, poți să-mi spui? Cine și-ar fi închipuit că totul o va lua razna, că prezentul, trecutul și viitorul se vor amesteca în bătaia valurilor?! Cine și-ar fi închipuit că vom porni într-o aventură prin spațiu și timp care, să ne înțelegem de la bun început sunt niște valuri enigmatice.

Războiul din Marea Neagră a luat-o razna. Așa că diviziile noastre de vedete torpiloare cu aripi portante au pornit vitejește într-un atac istoric împotriva venusienilor! Cine ar fi crezut că celulele, da, da, celulele viului se vor răzvrăti, ele, dragele de ele, moleculele, genele, mitocondriile, particulele, toate, vai, nebunele!? Ceea ce se petrece s-a petrecut iar ceea ce se va petrece, se petrece acum şi aici? Poate că sunt un om așa și pe dincolo, unul mai ciudat, sunt din ăștia pretutindeni! Și poate că sunt atât de vălurit că dacă te uiți la mine, așa, mai atent, vezi că de fapt suntem mult mai mulți decât unul singur! Unul care a pierdut vaporul, parcă aș fi eu singurul. Ce crezi? E doar o idee, o idee de libertate. Dar nu e mai important să ieși la larg? Dar dacă nu sunt eu, chiar acela care vorbește, care povestește?!

Aici încep îndoielile mele. Cine știe? Ce, tu n-ai pățit-o?! Sunt convins că ai pățit-o și tu. Uite-așa apare câte unul, așa, din neant apare în calea ta. Îți aține calea, ce să mai vorbim! Îți sucește capul cu ideile lui! Nu scapi! Spionii din Fango Fangolani îşi dau cu presupusul, au nişte idei. Ţin la ele morţiş, se dau în vânt după ele. Trebuie să înţeleg că forța militară venusiană ar putea fi interesată să controleze accesul enciclopediilor către miraculosul tot. Trebuie să îndrept atenţia serviciilor secrete inamice într-o altă direcţie decât cea a miraculosului tot. Foamea de energie a serviciilor secrete venusiene este atât de mare încât multe dintre ele se aruncă orbeşte în luptă, dincolo de Bazola Gota.

Revendic descoperirea miraculosului tot şi devin mai hotărât în acţiunile mele. Pun la cale o conspiraţie împreună cu spionii din Mudra Dramu şi atrag într-o ambuscadă serviciile secrete inamice. Ecourile măcelului ajung până în Tuba Tubari. Sunt primit ca un adevărat salvator şi timp de câteva decade îmi sunt dedicate serbări galante şi mi se aduc jertfe. Mă gândesc să pornesc un război informaţional total multiplicându-mă şi atrăgând în cursă serviciile secrete venusiene. În timp ce vor lupta cu multiplicantul meu, voi putea să mă ocup în linişte de totalizarea forței mele navale. Îmi reglez orizontalitatea şi crescându-mi suprafaţa informaţională trec succesiv prin stări de concavitate şi convexitate, vibrând odată cu câmpurile magnetice şi scoţând sunete puternice. E cântecul meu războinic, acolo pe puntea vedetelor torpiloare cu aripi portante.

author avatar
Ovidiu Bufnilă Editorialist
My name is Ovidiu Bufnilă. It's a name like any other name. Neither more important nor less important.