AcasăScience fiction politicOrașul București va fi capitala lumii după Marele Potop

Orașul București va fi capitala lumii după Marele Potop

Tăriceanu îl zdrobeşte pe Băse la alegerile prezidenţiale din 2098. CTP borăşte pe întreaga Românie în anul 4532. Gheorghe Flutur scoate aviara din diplomat şi bagă fitile pe Dâmboviţa prin 2396. KGB-iştii le-o dau la gioale CIA-iştilor la o miuţă arbitrată de Hagi în Cişmigiu în anul de grație 5099. Alo, nu e adevărat!

Orașul București va fi capitala lumii după Marele Potop. Marele Potop fuse și se duse. Acum e timpul să reconstruim tot ce s-a dărâmat. Opresu, Firea, Nicușor Plicușor, Piedone, Clotilde, Băse, Negoiță, Vădoianu, Brătianu, Cantacuzino, Manu, Dumitrescu, Câmpineanu, Triandafil, Robescu, Saita, Verzea, Dincă, Ciurel, Videanu, Murgeanu, Cablai Bor Mangor s-au dus. Dar stai! Cine e Cablai Bor Mangor?

Cablai Bor Mangor e un primar venusian ajuns primar de București după Prima Invazie Venusiană. Aha, pricep. Dar Marele Potop? Marele Potop i-a făcut harcea parcea pe invadatorii venusieni, se înțelege. O influență malefică de dincolo de orizontul nostru cosmic a produs Marele Potop din care numai România a ieșit nevătămată. Despre toate astea a vorbit mereu și mereu un scriitor vălurit, mă rog, un filzof al văluririi, publicat pe toată planeta, la Cambridge, în Canada, în India, în Australia, în Argentina, în USA, în Anglia și Spania și așa mai departe.

Fenomenele cosmice au generat nebuneala plăcilor tectonice care s-au vălurit într-un asemenea hal încât întreaga Românie, cu tot cu teritoriile adiacente, s-a ridicat la un nivel foarte înalt astfel că Marele Potop n-a reușit s-o acopere cu apele lui tumultoase. Ulterior, alte teritorii, insule și arhipelaguri, născute din praful cosmic adiacent cataclismului, s-au alipit la România. Fenomenele electromagnetice bozonice, au generat o copiere în cascadă a multor personaje din Istoria României astfel că noua lume a devenit excesiv de pestriță. Pe Calea Victoriei îl poți zări acum pe Nichita Stănescu stând de vorbă cu Pamfil Șeicaru, pe Vlad Țepeș luându-l la mișto pe Piedone, pe Iancu de Hunedoara făcând bășcălie de Mircea Geoană. Faze absolut normale în această lume post-apocaliptică.

Sunt și o mulțime de androizi și de androide care au ieșit la mitingeală-n Piața Victoriei pentru drepturile și libertățile sexuale ale androizilor. Otopeni a devenit cosmodromul oficial al planetei, prin parcuri îi poți vedea discursând pe Bălcescu, Goga, SOV, CTP, Kovesi, Coldea, Cristescu, Birlic, Crișan sau Finteșteanu. La București se află sediul Parlamentului Mondial unde, peste 5000 de parlamentari lucrează cu spor pentru propășirea tuturor celor care au supraviețuit cataclismului acvatic.

Au apărut noi partide, s-au reparat rețelele de socializare, au fost lansați noi sateliți planetari care să asigure accesul neîngrădint la Facebook, Tik Tok, Instagram și așa mai departe. România deține, de drept, toate drepturile asupra Noii Realități Virtuale. Orașul București, post-apocalipsă, nu e un paradis, aici se muncește pe brânci pentru o para chioară. Din când, Constantin Tănase ia în tărbacă noua lume politică în timp ce grupul Divertis își ia frumos notițe la fiecare apariție pe scenă a Maestrului. Cam asta ar fi, deocamdată. Urmează pauză de publicitate. Fabricat în România.

author avatar
Ovidiu Bufnilă Editorialist
My name is Ovidiu Bufnilă. It's a name like any other name. Neither more important nor less important.