AcasăScience fiction politicNicușor Dan a văzut cu ochii lui o balenă uriașă pe Dâmbovița

Nicușor Dan a văzut cu ochii lui o balenă uriașă pe Dâmbovița

Puteți să credeți știrea asta? Puicuţa Primului Ministru s-a decis să ţină o conferinţă de presă mâine dimineaţă la Hotel Star. Puicuţa are de gând, potrivit unor prieteni apropiaţi, să povestească scene deosebit de suculente şi de fierbinţi. Ea a promis tuturor jurnaliştilor din Takla Makan că va aduce videocasete, DVD-uri şi fotouri cu Primul Ministru în cele mai sexoase ipostaze.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului tace chitic. Puicuţa e sponsorizată de un grup de oameni de afaceri suriti rău de tot pe Primul Ministru care le-a suflat o afacere babană cu Tigrii Thailandezi. Preşedenţia nu scoate o vorbă dar în unele cercuri din Capitala se crede că Preşedintele din Takla Makan nu ar fi străin de toată tărăşenia.

Se mai vorbeşte că puicuţa ar fi agent secret CIA, dar unii arhivari din Bulbona cred că mai degrabă ar fi agent FSB. Dar lasă, uite, Nicușor Dan a văzut cu ochii lui o balenă uriașă pe Dâmbovița. S-a speriat, se înțelege, a sunat-o pe Clotilde, pe Firea, l-a sunat pe Drulă, l-a sunat pe Orban, l-a sunat pe Donald Trump care l-a sunat pe Iohannis. Toți speriați de fenomen.

Ar trebui să fim curajoşi şi să înaintăm aventurându-ne în noi experienţe istorice?! Ar trebui să rămânem plictisiţi sau ar trebui să ne pornim singuri spre înainte, fără teamă?! Trebuie să rămânem alături de cei fricoşi, de cei conservatori sau ar trebui să întâmpinăm necunoscutul neînfricaţi, căutând un nou sens al fiinţei umane?! Ar trebui să ne temem de nou şi de schimbare sau ar trebui să ne ascundem, să fugim din faţa provocării oricât ar fi ea de periculoasă?! Ar trebui să bocim după paradisul pierdut sar ar trebui să ne revendicăm a fi noi navigatori, noi descoperitori, cruciaţi între cruciaţi?!

Ar trebui să nu facem nimic? Ar trebui să râdem în hohote de aceia care încearcă? Ar trebui să-i batjocorim pe cei care se îndoiesc de miturile noastre prăfuite? Ar trebui să conservăm prejudecăţile noastre pentru a nu ne speria, pentru a trăi molcom, liniştit?! Să porneşti în Aventura Fiinţei înseamnă să renunţi, să jertfeşti, să dărâmi, să înalţi! Avem noi oare curajul de a înălţa? Avem noi oare curajul de a vedea lumea altfel?

Avem curajul de a pune sub lupă adevărurile imuabile? Avem curajul de a vedea conducătorii noştri în adevărata lor lumină?! Avem curajul să înfruntăm armatele tuturor acelora care vor să ducă adevărul în robie aşa cum s-a întâmplat întotdeauna în lunga şi zbuciumata istorie a umanităţii?! Ia, dați-vă la o parte, coboară primul UFO chiar în Piața Victoriei, extratereștrii vin buluc peste noi. Ei, vezi, dragă Nicușor Dan? Nu era mai bine cu balena aia, draga de ea?!

author avatar
Ovidiu Bufnilă Editorialist
My name is Ovidiu Bufnilă. It's a name like any other name. Neither more important nor less important.