AcasăSANATATEVlad Voiculescu continuă scandalul morţilor de Covid-19, care apar şi dispar la...

Vlad Voiculescu continuă scandalul morţilor de Covid-19, care apar şi dispar la numărătoare. Probleme la Spitalul Colentina

Vlad-VoiculescuVlad Voiculescu continuă scandalul morţilor de Covid-19, care apar şi dispar la numărătoare. Probleme la Spitalul Colentina

Vlad Voiculescu a declarat că, înainte de a pleca din funcție, a descoperit diferențe majore de raportare a numărului de decese Covid.

El spune că acest lucru a fost observat când au fost comparate cele două platforme de raportare: cea a spitalelor și cea a raportărilor totale, ce include și datele transmise de medicii de familie, prin DSP-uri.

Voiculescu a dat exemplu Spitalul Colentina

Voiculescu a dat și exemplul Spitalului Colentina, din București, unde spune că este o diferență de peste 500 de cazuri între cele două raportări.

Este vorba despre o platformă a Ministerului Sănătății, unde șefii spitalelor raportează decesele cauzate de Covid și o platformă mai elaborată, CORONAFORMS ,unde raportează și alte autorități, inclusiv medici de familie. Unele decese sunt însă invalidate de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP).

Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri.

Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea.

La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie.

Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu, la postul de radio Europa FM.

Fostul ministru al Sănătăţii a mai zis că a descoperit diferențe în raportările morților de Covid-19 la nivelul mai multor spitale.

author avatar
Andrei Ștefan