Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a organizat, duminică după-amiază, o conferinţă de presă în acelaşi timp în care premierul Florin Cîţu ţinea şi el una.
În vreme ce dincolo, prim-ministrul vorbea despre eventuala remaniere a lui Voiculescu, încă ministrul Sănătăţii a încercat să vină cu explicaţii pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor din Bucureşti.
El a spus că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 este de un an, precizând că s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi că s-a încercat folosirea situaţiei pentru câştigarea de capital politic.
A mai menţionat că a vorbit cu pacienţii care au fost externaţi de la Spitalul Foişor, iar cei mai mulţi şi-au exprimat solidaritatea cu cei care au fost internaţi la acea unitate medicală.
„Am vorbit cu toți acești pacienți externați care sunt acasă și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor pacienților care au fost transferați de la Spitalul „Foișor” în alte spitale din București şi din țară.
Împreună cu colegi din Ministerul Sănătății i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat personal în cursul zilei de ieri și de astăzi.
Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul „Foișor” pacienții care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor.
Am fost de asemenea impresionat de empatia și solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. Mi-a amintit de începutul acestei pandemii și de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă.
Toate acele donații, toate acele gesturi mărunte ale unor oameni și ale unor companii de solidaritate. Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politică„, a spus Vlad Voiculescu.
Voiculescu crede că momentul s-a speculat politic
„Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere.
Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic„, a precizat ministrul Sănătăţii.