AcasăSANATATEVirgil Musta avertizează. „O zi în spital ar putea face diferența dintre...

Virgil Musta avertizează. „O zi în spital ar putea face diferența dintre viață și moarte”

Avertismentul medicului Virgil Musta la 5 luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în Timiș: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”Avertismentul medicului Virgil Musta la 5 luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în Timiș: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”

Virgil Musta, doctor la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, susține că ceea ce poate face diferența între viață și moarte este internarea unui pacient infectat cu noul coronavirus, în spital.

Specialistul în boli infecțioase spune că omenirea trece în această perioadă printr-o stare de confuzie alimentată de contradicțiile specialiștilor.

Potrivit medicului infecționist, pacienții sunt tratați corespunzător în spitale aplicându-se tratamente fără de care virusul poate evolua rapid spre forme severe.

Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara a amintit că în urma noilor reglementări legale, orice persoană depistată cu noul coronavirus are obligaţia să se interneze minim 24 de ore în spital.

Cel mai mare ajutor dat acestor bolnavi este evaluarea stării de sănătate printr-o serie de analize menite să depisteze principalele mecanisme patogenice care apar în COVID-19, și anume intensitatea sindromului inflamator şi a tulburărilor de coagulare.

Potrivit medicului Virgil Musta, numai în momentul în care analizele au ieșit normale, pacientul poate solicita rămânerea lui în izolare, acasă.

În schimb, celor care manifestă cele două caracteristici li se recomandă să rămână internaţi în spital.

Doctorul crede că există pericolul ca boala să evolueze către o formă severă foarte repede. De aceea Virgil Musta spune că o zi în spital poate face o diferență mare.

„Terapia să fie personalizată pe forma ei”

Am avut pacienţi care se simţeau bine, nu aveau simptome de COVID-19 sau erau uşor simptomatici şi au ales să plece acasă. După patru – cinci zile, s-au decompensat rapid şi, din păcate, au ajuns în Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat Virgil Musta.

„Evaluarea făcută pacienţilor simptomatici ne-a permis încadrarea mai exactă într-o formă clinică a bolii, astfel încât terapia să fie personalizată pe forma ei şi pe patogenia existentă şi nu pe boală. Acest lucru ne-a făcut să obţinem rezultate bune în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Mai mult, tratamentele pot fi administrate doar în anumite ferestre de timp. Dacă le depăşim, tratamentul nu mai este la fel de eficient. Cu alte cuvinte, este necesară o evaluare precoce şi administrarea rapidă a unui tratament personalizat”, a adăugat medicul timișorean, potrivit fanatik.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger