AcasăSANATATEVaccinare antigripală. Câte doze de vaccin ajung săptămâna asta la medicii de...

Vaccinare antigripală. Câte doze de vaccin ajung săptămâna asta la medicii de familie

În contextul ședințelor și a discuțiilor avute, în ultima perioadă, la nivelul autorităților centrale cu privire la pregătirea strategiei vizând campania de vaccinare antiCovid, oficialii Ministerului condus de către Nelu Tătaru au făcut un anunț important pe un alt subiect ce vizează Sănătatea, îndeosebi pe fondul crizei generate de noul coronavirus.

Este vorba despre campania anuală de vaccinare antigripală gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii. Și cum în ultima perioadă s-a semnalat faptul că vaccinul antigripal nu prea e de găsit nici în farmacii și nici în cabinetele medicilor de familie, cabinete unde ajung prea puține doze, MS dă asigurări, marți, că ”în această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire”.

Cum arată cifrele

MS comunică faptul că ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

Iar la nivel de cifre, lucrurile stau astfel: ”cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021”.

De asemenea, tot marți s-a anunțat că până la data de 15 noiembrie 2020, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS au fost vaccinate 652 393 persoane din categoriile de risc. De altfel, campania de vaccinare gratuită presupune imunizarea, cu prioritate, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice – în special respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, dar și personal medical, precum şi femeile gravide.

Din comunicatul MS reiese, totodată, că ”până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal”.

128 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri