AcasăSANATATEUn singur medic din Cluj a eliberat 3000 de concedii medicale în...

Un singur medic din Cluj a eliberat 3000 de concedii medicale în 2023!

Un singur medic din Cluj a eliberat 3000 de concedii medicale în 2023!Un singur medic din Cluj a eliberat 3000 de concedii medicale în 2023!

Un medic român are toate șansele să fie tras la răspundere în fața unei comisii a Ministerului Sănătății, după ce s-a descoperit o situație demnă de cartea recordurilor.

Potrivit datelor puse la dispoziție de CNAS, în anul 2023 s-a înregistrat un număr inexplicabl de concedii medicale.

Treii mii de concedii – un singur medic

Un singur medic din cluj este responsabil pentru peste 3000 de concedii medicale oferite pacienților.

Oncologul a dat nu mai puțin de 3,225 de certificate medicale. În total, le-a acordat pacienților săi 93.921 de zile de concediu, în anul 2023. Pe locul al doilea este medicul internist din Olt, care a dat 3.063 de certificate, care însumează 32.499 de lei.

Din topul care vizează cei 100 de medici care au dat cele mai multe concedii medicale, doar un sfert dintre documente sunt date de doctori de familie. Multe alte „scutiri” de la muncă au fost date pentru: ortopedie, cardiologie. Două milioane dintre contre concedii sunt pentru: dureri, boli de spate și răceli, având o durată cuprinsă între 4 și 5 zile.

În acest context, CNAS trebuie să facă o verificare prin care să vadă dacă medicii chiar au avut motive reale pentru a da concedii sau au ajutat românii să fenteze munca. Dacă se dovedește că a doua variantă este cea adevărată, riscă sancțiuni grave pentru că au adus pierderi enorme la bugetul de stat.

Părerea lui Marcel Ciolacu despre miile de concedii medicale plătite din bani publici

Au fost vreo 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat și am fost răciți. Trebuie făcută o distincție clară care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate (…)

Vrem să facem o ordine în România? Sau vrem să continuăm de a ne delăsăm. Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate, și n-am putut merge zece zile și noi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific. Vreți să dăm scutiri de impozite? Foarte bine! Dar sunt plătite din banii tuturor”, a spus premierușl Marcel Ciolacu.

 

author avatar
Mihail Ioan
249 afisari

3 COMENTARII

 1. E oncolog, !!!! ce nu intelege Ciolacu, Bolos ?
  Ca a crescut numarul bolnavilor de cancer?
  Cum sa fie tras la raspundere un….oncolog ???
  Sa vina aia cu perfuzia la serviciu?
  Sa vomite, sa lesine pe acolo?
  Simona Bucura are dureri de spate.Ce cauta la spital pentru dureri de spate? O nimica toata.
  Sa se duca la serviciu nu sa stea acasa.
  O sa ii ajunga blestemele pe toti !

  • Tu nu intelegi ca esti prost , e vorba de fleacuri , nas infundat , dureri in cot etc nu vb de cancere aici !

 2. o fi specialist in „medicina muncii”
  si ar fi eliberat si din Auschwitz!

  -„codul muncii” e doar parte speciala a codului penal.

Comments are closed.

Zenville