AcasăSANATATEVirusul Langya, noua „moarte” care vine din China! Zeci de persoane sunt...

Virusul Langya, noua „moarte” care vine din China! Zeci de persoane sunt infectate

virusUn nou virus face ravagii în China. Autoritățile sunt în alertă, zeci de persoane infectate

Oamenii de știință urmăresc un nou virus de origine animală în estul Chinei, care a infectat cel puțin câteva zeci de persoane.

Noul henipavirus Langya (LayV) a fost descoperit la 35 de pacienți din provinciile Shandong și Henan. Mulți prezentau simptome precum febră, oboseală și tuse, potrivit BBC.

Noul henipavirus Langya, descoperit în provinciile Shandong și Henan

Se crede că aceștia au contractat virusul de la animale. Până în prezent, nu există dovezi că LayV se poate transmite între oameni. Cercetătorii au detectat virusul cu precădere la șoareci.

Descoperirea a fost evidențiată într-o scrisoare scrisă de cercetători din China, Singapore și Australia și publicată în New England Journal of Medicine în această lună.

Unul dintre cercetători, Wang Linfa, de la Școala de Medicină Duke-NUS din Singapore, a declarat pentru publicația chineză de stat Global Times că cazurile de LayV descoperite până acum nu au fost fatale sau foarte grave, astfel că “nu trebuie să ne panicăm”.

Cu toate acestea, a spus Wang, este totuși necesar să fim în alertă, deoarece mulți viruși care există în natură au rezultate imprevizibile atunci când infectează oamenii.

Noul virus se poate transmite de la animale la om

Oamenii de știință au precizat că LayV a fost găsit la 27% dintre șoarecii testați, sugerând că mamiferele ar putea fi “rezervoare naturale” pentru virus. Aproximativ 5% dintre câini și 2% dintre capre au fost, de asemenea, testate pozitiv pentru acesta.

Centrul de control al bolilor din Taiwan a declarat duminică că acordă o “atenție deosebită” dezvoltării LayV. LayV este un tip de henipavirus, o categorie de virusuri zoonotice care se pot transmite de la animale la oameni.

author avatar
Andreea Vlad
1.215 afisari

16 COMENTARII

  1. Însăși China este un virus cu P.C.C.-ul lor în frunte!

    Gândiți-va la un lucru: câți richipei colcăie în China? 1,4 miliarde, cu aproximație. Și ei vor să ne sperie cu „zeci de persoane”.

    DAR ALTCEVA ESTE GRAV: ĂȘTIA ÎNCHID ZECI DE MILIOANE PENTRU CĂȚIVA BOLNAVI. NU PENTRU MII DE BOLNAVI, NICI SUTE CI ZECI.

    • Barbete, am înțeles nu-ți place nici de chinezi! Absolut normal dar cine sunt pe placul tău? Hai, varsă!

      • @zappone,
        Sincer să fiu, nu te-am suspectat niciodată de prea multă inteligență dar, pe zi ce trece, văd că eram un optimist în ceea ce te privește.

  2. Corona „virus” a început cu „transmiterea” de la lilieci (saracii lilieci!), iar „virusul” Langya se „transmite” de la soareci ( sarmane fapturi)…. observati ca-i acelasi scenariu ca’ n februarie 2020! Astia ne iau drept imbecili!

    Dracu’ sa te pieptene Sinagoga a Satanei! Ne-ai facut viata un cosmar ! Nu se mai întâlnesc familiile, nu se mai întalnesc prietenii! Este iadul pe pamânt!
    Iar Biserica tace…. si este mâna’n mâna cu sinagoga satanei! La lupta PreaNefericitule Daniel, împotriva dusmanilor lui HRISTOS ! Tradatorule !
    Ce-ati facut ( tu si „sfântul sinod) din Biserica Ortodoxa România? Veti fi blestemati de milioane de Români, când acestia vor realiza ca îi mintiti cu nerusinare si ca-i duceti in focul gheenei, nemântuiti !

    Fii blestemata sinagoga a satanei in vecii vecilor! Focul sa te arda, asa cum arzi tu viata trupeasca si sufleteasca a miliarde de oameni !

  3. excelent mos stan , sa ne gandim cu totii ca lumea e condusa de o mana de evrei …sa mai zica astia fara preput ca are lumea ceva cu rasa lor , sunt niste spurcati dupa opinia mea

  4. ‘Virusii’ astia provin numai din tarile care au laboratoeare de cercetare biologica militara – america si china. Efecte secundare a cercetarilor si testarea noilor arme biologice.
    Ori mai mult stiri false ca sa tina lumea speriata si stresata? Omul speriat gandeste mai putin

    • Ești waxer? Doar omul prost nu gândește. Ai exemplu cu duiumul chiar aici, pe pagina asta de comentarii: zappone, antineuroni, trist…. Ce are a face sperietura cu gânditul?

  5. Abi

    Da, lumea e condusa de jidovi….

    Fratilor,

    Cititi cartea ( cei care n-ati facut-o înca),
    ÎNFRUNTAREA JIDOVILOR scrisa de Sfântul NEOFIT CAVSOCOLIVITUL ( fiul unui rabin botezat la Sfânta ORTODOXIE)!
    Cartea o gasiti în PDF pe site-ul INCORECT POLITIC. ro

    DOAMNE AJUTA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger