AcasăSANATATEUn medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar...

Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei

operatie spital

O femeie de 73 de ani din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti a murit, după ce chirurgul care a operat-o ar fi uitat o compresă în abdomenul pacientei, care a făcut septicemie.

Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, după tragedia petrecută în 2022.

Poliţiştii au făcut percheziţii

Poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la o unitate medicală din Bucureşti şi la domiciliul unui medic, în cadrul unei anchete care îl vizează pe un chirurg care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce ar fi dus la septicemie şi decesul femeii. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă.

Se pare că în timpul operației, doctorul ar fi uitat în abdomenul femeii o bucată de material. În termeni medicali se numește câmp steril, un material cu dimensiunile de 30 pe 30 cm. Cel puțin asta a declarat fiul femeii pentru Știrile ProTV.

Doctorul trebuie să le explice acum procurorilor ce s-a întâmplat. Aceștia rămân apoi să stabilească cine este de vină și să facă o trimitere în judecată.

Mandat de aducere

A fost pus în aplicare un mandat de aducere, bărbatul fiind condus la sediul Poliţiei, pentru audieri.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului de caz.

author avatar
Andrei Ștefan