AcasăSANATATEUn comitet independent va evalua activitatea OMS

Un comitet independent va evalua activitatea OMS

Directorul general Tedros Ghebreyesus s-a trezit la spartul târgului: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, criticată vehement pentru reacţia sa iniţială la pandemia de COVID-19,  a anunţat  că a înfiinţat un comitet independent de experţi, al cărui obiectiv este acela de a realiza „o evaluare onestă” a felului în care această organizaţie a gestionat criza sanitară şi care ar trebui să permită „prevenirea unor astfel de tragedii în viitor”. Dar oare îi mai crede cineva?

Comitetul de evaluare va fi coprezidat de fostul prim-ministru Helen Clark (Noua Zeelandă) şi fostul preşedinte Ellen Johnson Sirleaf (Liberia). De la începutul crizei sanitate – sfârșitul lui 2019 – OMS a fost acuzată de partizanat cu China, lipsa de informare a numărului real de cazuri covid, proasta gestionare a măsurilor de împiedicare a răspândirii virusului și întârzierea declarării stării de urgență sanitară mondială. Statele Unite, unul dintre principalii contributori la bugetul OMS, au transmis în mod oficial marţi notificarea prin care îşi anunţă retragerea din această organizaţie. Potrivit directorului  Ghebreyesus, noul comitet independent va furniza un raport interimar la o întrunire anuală a miniştrilor Sănătăţii, ce va avea loc în noiembrie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
248 afisari

4 COMENTARII

  1. ooooooooooooooooooooo hai marssssssssssssssssssss idiotule musulman ….sa te iei de mina cu Arafatu din Romania sa va aruncati in cap de la etajul 10….marsssssssssss japita imputita care putiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

  2. un comitet de prostiiiiiiiiiiiiiiiii asta sunteti voi astia de la OMS ! marsssssssssssssssss dute dracului de prostii dracului ….futu-va in gura de bolinzi mintali !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger