AcasăSANATATESpitalul din România care a reușit să atingă un record absolut: opt...

Spitalul din România care a reușit să atingă un record absolut: opt șefi la conducere în doar un an de zile

spitalSpitalul din România care a reușit să atingă un record absolut: opt șefi la conducere în doar un an de zile / foto: Spitalul Județean Neamț

Spitalul Județean din Piatra-Neamț a reușit să atingă un record absolut. În doar un an de zile, din luna octombrie a anului trecut până în luna octombrie a acestui an, instituția a trecut prin mâinile a 8 manageri.

Cel mai puțin a rezistat Marius Ghineț: doar 3 zile. Acesta a fost numit pe 17 mai, după plecarea Danielei Marcoci, epidemiologul adus de la Suceava să redreseze situația la Neamț. Ghineț a plecat după doar 3 zile, pe motiv că era patronul unei firme de pompe funebre, iar scandalul iscat i-a încheiat prematur șederea, scrie Libertatea.

Manager nou la Spitalul Județean Neamț

Cel numit recent, Lucian Micu, n-a putut candida la alegerile locale din 27 septembrie din partea PSD din cauza unei interdicții ANI, dar a ajuns șef al spitalului.

Micu, fost primar al municipiului Roman, este, începând de miercuri, 28 octombrie, noul manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, potrivit ziarpiatraneamt.ro. Numirea sa a fost făcută după ce fostul manager, Silviu Verzea, a demisionat din această funcție în urmă cu aproximativ 3 săptămâni.

Înainte și după pandemie, managerii care au controlat spitalul în ultimul an au fost:

  • Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu,
  • 19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu,
  • 17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu,
  • 3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae,
  • 9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci,
  • 17 mai – 20 mai – Marius Ghineț,
  • 21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea,
  • Din 28 octombrie – Lucian Mic Lucian Micu.

Spitalul din Piatra Neamț, în centrul unui scandal

Situația de la Spitalul Județean Neamț, spital suport-Covid, este dramatică. Oamenilor li s-a administrat perfuzii în curte, unde stăteau pe scaune și câte 14 ore, sub cerul liber, arăta publicația Vestea.

În seara de 5 octombrie, pacienţii cu simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2 erau ţinuţi afară, în curtea spitalului, ore în şir, în ciuda frigului pătrunzător. După ce această situația a fost prezentată în spațiul public, Silviu Verzea a fost demis din funcția de manager al spitalului.

author avatar
Andreea Vlad