AcasăSANATATESpitalele din România, cuprinse de conflicte. După Foişor, protest şi la Spitalul...

Spitalele din România, cuprinse de conflicte. După Foişor, protest şi la Spitalul modular Covid din Pipera

spital piperaSpitalele din România, cuprinse de conflicte. După Foişor, protest şi la Spitalul modular Covid din Pipera

Luni după-amiază, zeci de persoane s-au adunat în fața Spitalului modular din Pipera.

Spitalul în fața căruia se desfășoară revolta a fost închis, iar oamenii spun că „nu este normal, în condițiile în care alte spitale în care ar putea fi tratați bolnavii sunt evacuate și transformate în spitale Covid„.

Adriana Bahmuțeanu protestează şi ea

Ninel Peia și Adriana Bahmuțeanu se află în fața Spitalului modular din Pipera, alături de protestatari. Spitalul modular COVID-19 din Pipera, închis, are o capacitate între 400 și 500 de locuri.

Spitalul din Pipera a tratat 1000 de pacienți

Spitalul a fost închis în jumătatea lunii ianuarie printr-o decizi a Primăriei Capitalei un spital în care au fost tratați aproximativ 1.000 de pacienții din luna august a anului trecut până în ianuarie anul acesta.

Spitalul modular ca secție COVID a spitalului Victor Babeș a fost închis pe data de 29 ianuarie de către ministrul Vlad Voiculescu și de către primarul Capitalei, Nicușor Dan, spunând atunci că nu mai este nevoie de paturi în plus pentru că în Spitalul Victor Babeș sunt deja locuri libere„, a spus Ninel Peia, fost deputat PSD.

De ce a anunţat Nicuşor Dan închiderea spitalului

Primarul general al Capitalei a anunţat la mijlocul lunii ianuarie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul modular de la Pipera va fi închis, ca urmare a faptului că a scăzut numărul persoanelor bolnave de COVID-19 care au nevoie de îngrijiri.

Nicușor Dan spunea că „vom închide spitalul modular de la Pipera, întrucât numărul de persoane care au nevoie de îngrijire pentru coronavirus a scăzut și nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo„.

author avatar
Andrei Ștefan
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger