AcasăSANATATESoluție injectabilă pentru diabet, folosită „după ureche” ca medicament pentru slăbit. În...

Soluție injectabilă pentru diabet, folosită „după ureche” ca medicament pentru slăbit. În ce pericol se pun românii

medicamentSoluție injectabilă pentru diabet, folosită „după ureche” ca medicament pentru slăbit. În ce pericol se pun românii

Medicii şi farmaciştii spun că de câteva luni se confruntă cu un adevărat fenomen legat de medicamentul Ozempic, o soluţie injectabilă creată pentru a fi folosită în diabetul de tip 2, fiind eficient în reglarea glicemiei.

Foarte mulţi oameni le cer medicilor prescrierea de Ozempric, medicament având ca substanță activă semaglutida, pentru scăderea în greutate, chiar dacă nu au diabet, potrivit News.

Medicament pentru diabet folosit de cei care vor să slăbească rapid

Medicul diabetolog Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, spune că tratamentul ajută şi în scăderea în greutate, fapt confirmat de studiile de specialitate.

Doctorul explică însă pacienţilor care solicită în număr mare acest medicament, pacienţi care nu au neapărat diabet, că cea mai bună soluţie pentru a slăbi nu este un medicament, ci un program alimentar stabilit împreună cu medicul nutritionist, dar şi multă mişcare.

Efecte negative asupra organismului

Specialistul avertizează că, după întreruperea tratamentului, kilogramele se pun la loc în lipsa unei alimentaţii echilibrate şi a exerciţiului fizic.

“Ca efect secundar, nu advers, s-a observat că majoritatea pacienţilor au avut o scădere foarte mare în greutate, uneori chiar de 20 de kilograme, asta în timp de 2-3 luni. În România a fost introdus pe piaţă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi este folosit în reţete gratuite şi compensate tocmai pentru pacienţii care au probleme cu glicemia, pentru diabetici”, a explicat pentru News.ro farmacista Beatrice Speteanu.

Specialistul a avertizat că lipsa unor efecte adverse în astfel de situații trebuie pusă în legătură cu faptul că au fost urmărite persoanele care au urmat tratamentul în baza unei prescripții, nu că n-ar putea exista astfel de efecte, în cazul unei administrări haotice.

author avatar
Andreea Vlad
482 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi mai bine sa nu mai bage in ei ca prostii, decat sa ia pastile de slabit dupa ce ajung ca balenele?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger