AcasăSANATATESistemul medical, MORT! Pacienta de 250 kg, refuzată la internare în spital...

Sistemul medical, MORT! Pacienta de 250 kg, refuzată la internare în spital dintr-un motiv absurd, a decedat

Pacienta de peste 250 de kilograme, care a fost refuzată de mai multe spitale la internare, a murit. Ea a fost plimbată între unităţile din zona Moldovei dintr-un motiv absurd.

Au refuzat s-o interneze pe motiv că nu au un pat special pentru pacienţii obezi.

A murit la Spitalul Judeţean Botoşani

Femeia s-a stins din viaţă în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Botoşani, unde fusese transferată, de la Dorohoi, în urmă cu 3 zile.

Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră. A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă.

Din păcate, pe cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a precizat medicul primar de anestezie şi terapie intensivă Claudia Malancea, şef al ATI din cadrul Spitalului Judeţean, potrivit Monitorul de Botoşani.

Pacienta căzuse şi se lovise la genunchi

Daniela a ajuns la spitalul din Dorohoi în urma unei căzături în casă şi a fost nevoită să aştepte câteva ore bune până la internare, asta pentru că nu exista un pat care să susţină greutatea ei de peste 250 kg.

Doctorii spuneau că femeia cântăreşte aproximativ 250 de kilograme şi nu există paturi care să-i susţină greutatea.

author avatar
Andrei Ștefan