AcasăSANATATEScandal la Spitalul Colentina. S-a lăsat cu demisii la nivel înalt

Scandal la Spitalul Colentina. S-a lăsat cu demisii la nivel înalt

spitalScandal la Spitalul Colentina. S-a lăsat cu demisii la nivel înalt / foto: profit.ro

S-a anunțat prima demisie la Spitalul Colentina, după ce unitatea a redevenit spital dedicat exlusiv bolnavilor de COVID-19.

Directorul medical al Spitalului Colentina, profesorul Sabina Zurac, a demisionat, a anunțat Antena 3. Se pare că aceasta și-a dat demisia încă de la începutul lunii octombrie, însă cei de la ASSMB nu au reușit să găsească un înlocuitor motiv pentru care medicul a rămas în funcție până vineri, 16 octombrie.

Nu se știu cu exactitate care sunt motivele pentru care Sabina Zurac și-a dat demisia, însă se pare că la baza deciziei stau nemulțumirile cu privire la faptul că spitalul Colentina redevine exclusiv spital suport COVID.

Spitalul Colentina redevine spital-suport Covid-19

Decizia de a transforma din nou spitalul Colentina din Capitală în spital suport Covid-19 îi aparține prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Și premierul Ludovic Orban a anunțat că Spitalul Colentina redevine spital exclusiv COVID. Acesta a afirmat că repunerea spitalului în circuitul dedicat tuturor bolnavilor a fost o greşeală.

„Din punctul meu de vedere, da. Planul de disponibilizare este un plan care va fi aplicat într-o perioadă, astfel încât să nu afecteze pacienţii care sunt trataţi, să nu rămână niciun pacient care are nevoie medicale fără serviciile medicale. Pe de altă parte, pacienţii COVID care au şi alte afecţiuni pot fi trataţi acolo.

Scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID, după părerea mea, a fost o decizie neinspirată. Avem nevoie de Spitalul Colentina în integralitatea sa şi de toate cadrele medicale de acolo, care au dobândit deja o experienţă şi pot să ne susţină foarte mult la nivelul Bucureştiului”, a declarat Orban.

author avatar
Andreea Vlad