AcasăSANATATESCANDAL cu medicii de familie din cauza celor 30 de milioane de...

SCANDAL cu medicii de familie din cauza celor 30 de milioane de tablete de iod ce trebuie să ajungă la pacienţi

Antibiotice Iaşi a produs cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu necesare protejării populaţiei în cazul unui incident nuclear. Problema este cum va ajunge odul la populaţie. Teoretic, prin intermediul medicilor de familie.

Numai că aceştia din urmă se plâng că ei nu pot acoperi un asemenea volum de tablete de iod.

Medicii au probleme de logistică

Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, pretinde că medicii vor avea probleme cu distribuirea tabletelor către pacienţi.

Dacă am fi fost consultați, Ministerul ar fi aflat că nu putem face acest lucru din motive pur și simplu de logistică. În cabinete, suntem un medic și un asistent care deja ne chinuim foarte mult să facem și activitatea curentă.

Peste această muncă, să mai stăm și să mai distribuim pastile, este absolut imposibil, ne-ar trebui încă un om în plus pentru asta, pacientul nu vine, îi dai și a plecat…

Trebuie să și semneze într-un tabel că a primit, trebuie să verifici că este pe lista ta și că este eligibil să primească aceste pastile, pastilele să primească proces verbal de la Direcția de Sănătate Publică, dovedit că ai distribuit pastilele, că nu te-ai dus să le vinzi în piață.

Nu poți să faci asta printre consultații, ne dă peste cap activitatea”, a spus Raluca Zoițanu pentru Europa FM.

Cine are voie să ia iod

Iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani, deoarece se consideră că după această vârstă, administrarea ei nu mai are efect.

În eventualitatea unui accident nuclear, pastilele trebuie administrate în primele ore de la accident, pentru a avea efect. Nimeni nu trebuie să le ia preventiv, a avertizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.371 afisari

4 COMENTARII

  1. Bai Prafila, da si tu o directiva ca toti astia care s-au vaxxinati in cap si in vene, ca toti drogatii, la fiecare 3-4 luni, in cazul unui incident nuclear aka razboi nuclear cu salbatiicii aia de rusnaci, cel mai bine e la toti astia sa se sinucida domnule in grup, ca asa macar nu se mai chinuie prea mult !! Ha ha ha 🙂 Iar inainte de asta, sa isi dea intre ei fiecare la celalalt vaxxinat in cap cate 10 palme peste ceafa, sa se trezeasca odata drakului la realitate, idiotii inutili ai drakului, ca astia si pe drakul il fac de rusine, la cat de docili si obedienti sunt, plus ca sunt mult prea bine spalati pe creieras cu Dero !! Ha ha ha 🙂 Bai, daca da careva, oricare cu nucleara, e Game Over, nu va mai faceti iluzii, macar nu o sa mai prinda virusakele chinezesc, scapati si voi de o grija !! ha ha ha 🙂

  2. Sa le depoziteze statul intr un depozit si sa si ceara fiecare pe zone la niste termene ca doar nu le descarca containerele la poarta sb cerul liber!!

  3. zoita asta este de un tupeu de nedescris . medicii de familie sint cei mai slabi si puturosi nu fac mai nimic , dau trimiteri la altii , sau iti ia o tensiune . in rest sint la plimbare , adica pe teren .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri