AcasăSANATATERomânia, la un pas de epidemie de gripă. Spitalele sunt pline de...

România, la un pas de epidemie de gripă. Spitalele sunt pline de bolnavi / Avertismentul medicilor

gripaRomânia, la un pas de epidemie de gripă. Spitalele sunt pline de bolnavi / Avertismentul medicilor

România este la un pas de epidemia de gripă. În ultima săptămână au fost confirmate aproape 2.700 de cazuri.

De 3 săptămâni este o creștere alarmantă a infecțiilor respiratorii. Camerele de gardă ale spitalelor sunt tot mai aglomerate, iar 10% dintre cei care ajung acolo se internează.

Guvernul ar putea declara epidemie de gripă în România

Nu numai spitalele sunt pline de pacienți cu infecții respiratorii. Cabinetele medicilor de familie au devenit mici camere de gardă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este foarte posibil ca Guvernul să declare epidemie de gripă în România, având în vedere numărul extrem de mare de cazuri confirmate în ultima perioadă.

”Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene, de la Centrul European de Control al Bolilor, să considerăm că suntem într-o perioadă epidemică, o creștere cu câte 20% timp de 3 săptămâni consecutiv și o proporție de minim 10% din probele testate care sunt confirmate pentru gripă înseamnă că este epidemie.

Abia joi o să primim cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci bineînțeles că o să avem în vedere scenariu care rezultă din prelucrarea acestor cifre”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3 CNN.

În cazul declarării unei epidemii de gripă, Rafila spune că se vor impune din nou regulile de igienă, dar și masca de protecție, dar doar în unitățile medicale.

Ministrul Sănătății a precizat că sezonul gripal a început cu circa 3-4 săptămâni mai devreme și mai intens, dar se va și încheia cu 3-4 săptămâni mai devreme.

author avatar
Andreea Vlad
396 afisari

13 COMENTARII

  1. Aceiasi meroda ca si la covid cand erau bagati si cei calcati de masini la morti covid , acum daca ai stranutat esti un ” caz nou ” , toate sint din pix sa justifice panica care o baga sistematic in oameni in aceasta perioada cu varful in perioada sarbatorilor pascale .

  2. Com epidemie ?
    Ce-i aia, ca nimeni nu ne spune.
    Nu risca unul sa spuna definitia ei ( banuiesc ca ar trebui stabilita in functie de numarul de cazuri la mia de locuitori intr-o perioada de timp).
    Ca daca ar spune-o s-ar intreba oamenii….cum….a putut fi declarata pandemia cu 1,2 cazuri in 3-4 saptamani ?

  3. Ăștia repetă scenariul cu lucovidul. Doar waxerii mai pun botul la așa ceva, oamenii normali nu!

    • La gripa nu-ti trebuie antibiotice. Gripa daca nu o tratezi dureaza 7 zile, daca o tratezi tot 7 zile.

      • minciuni corporatiste occidentale. gripa se trateaza cu antibiotice. antibioticul combate bacteriile si imunitarul e liber sa cafteasca virusul. la pneumonie de se da antibiotic? pe vremea lu ceasca de ce facem antibiotic de ne durea cvru? hai marsh cu mizweriile tale neomarxiste menite sa rareasca turma

  4. La gripa trebuie calibrul 7,62mm dar, daca nu este ecficient, se poate administra 9mm.
    Cei care mai seamana panica vor avea cu siguranta parte de tratament.
    Nu va jucati cu focul fiindca la terorismul de stat se poate raspunde cu contraterorismul de stat !
    Terminati sau vor fi pierderi colaterale !!!

  5. Pline spitalele? Pai da, ca in general, iarna nu racea nimeni! Daca vrea Rafila ( traseist PNL la PSD) sa le goleasca ii aducem aminte reteta: Dexametazona+Oxigen in flux mare! Dexametazona care e contraindicata in viroze si contraindicata in combinatie cu ovigenul pentru ca ii creste toxicitatea! Daca totusi rezista oamenii, sa bagati antivirale! Si daca protesteaza sa ii intubati ! Adaugati morfina pt agitatie ca numai bine deprima respiratia! Legistii nu o sa gaseasca nimic! Evitati sa faceti ce faceau adevaratii doctori inainte de 2020! Ca „eroii” actuali sunt cei ce au trecut facultatea cu examen grila, ca asa vrea europa! Adevarate genii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger