AcasăSANATATERevoluţie în medicină. Corneea sintetică i-a redat vederea! Cum funcționează gadgetul? (VIDEO)

Revoluţie în medicină. Corneea sintetică i-a redat vederea! Cum funcționează gadgetul? (VIDEO)

corneatRevoluţie în medicină. Corneea sintetică i-a redat vederea! Cum funcționează gadgetul? (VIDEO)

O cornee sintetică a ajutat un vârstnic să îşi recapete vederea. Nimeni nu îi mai dădea nicio șansă bărbatului care a fost aruncat într-un întuneric total în urma unui accident.

Corneea artificială creată de cei de la CorNeat se integrează cu peretele ocular fără a fi nevoie de vreun donator de ţesut, scrie Engadget.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani şi-a recăpătat vederea după ce a fost primul pacient care a primit un nou tip de implant cu o cornee sintetică. KPro a fost dezvoltat de o companie numită CorNeat și este primul implant care poate fi integrat direct în peretele ocular pentru a înlocui corneea cu probleme fără a necesita ţesut de la un donator.

Imediat după operaţie, pacientul şi-a putut recunoaşte membrii familiei şi a putut citi numerele de pe o diagramă oculară.

Inserarea transplantului CorNeat durează mai puțin

Implanturi cu cornee artificială există deja pentru pacienţii care prezintă degenerscenţă a corneei, însă deoarece operaţiile sunt complexe, reprezintă o ultimă instanţă la care se apelează atunci când transplanturi sau un implant cu inele corneene nu funcţionează.

Inserarea transplantului CorNeat este o procedură relativ simplă, ce necesită o intervenţie mai redusă, folosind şi un material biomimetic care „stimulează proliferarea celulelor, conducând la o integrare progresivă a ţesutului” conform celor de la CorNeat.

Animația de mai jos arată exact cum funcționează acest lucru, rezultatul fiind că dispozitivul este complet transplantat în interiorul peretelui ocular. „Integrarea totală se realizează în câteva săptămâni, iar dispozitivul rămâne permanent în ochiul pacientului” spun cei de la CorNeat.

Cei de la CorNeat spun că încă 10 pacienţi au primit aprobarea pentru implant în Israel, iar în viitorul apropiat plănuieşte să obţină aprobare pentru încă două persoane în Canada, şi alte 6 în Franţa, SUA şi Olanda. Deşi implantul nu conţine nicio parte electronică, poate ajuta oamenii mai mult decât un ochi robotic.

author avatar
Andreea Vlad
969 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe cand or inventa astia creerul sintetic sal inplanteze membrilor PNL, ca la ei e lipsa

  2. Stai liniștit ca pana la PNL ne împiedicat de PSD și majorarea lor fabuloasa cu 40% a pensiilor. Asa ca mai bine spui când ii vor obliga ăștia pe politicieni sa își injecteze serul adevărului și anti prostiei și corupției infinite de care dau dovada.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger