AcasăSANATATEReformă în ministerul Sănătății: veste foarte bună pentru românii fără asigurare medicală!

Reformă în ministerul Sănătății: veste foarte bună pentru românii fără asigurare medicală!

Lista medicilor de familie din România care fac teste pentru depistarea COVID/ Anunțul MS

Veste foarte bună pentru ​românii care nu au asigurare medicală: ei se vor putea înscrie pe listele medicilor de familie și vor putea beneficia de pachetul de servicii medicale de bază inclus în contractul cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, inclusiv de servicii medicale de prevenție.

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență în acest sens. „În acest fel vom putea preveni suferințe și cheltuieli mai mari”, a explicat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Vor beneficia de servicii medicale minime

„Este o propunere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sunt persoane neasigurate care sunt înscrise și acum la medicii de familie. Toți cei neasigurați se pot înscrie acum la medicul de familie și pot beneficia de pachetul minimal de servicii medicale”, spune Adriana Pistol.

Ce aduce nou acest proiect de OUG? „Ce se dorește este nu numai să le oferim pachetul minimal, ci pachetul de bază, care conține ceva mai multe servicii. În pachetul de bază există servicii care includ inclusiv servicii de prevenție, inclusiv screening și monitorizarea unor boli cronice”, explică Adriana Pistol.

Altfel, Adriana Pistol îi sfătuieşte pe toţi pacienţii să nu mai dea bani medicilor, susţinând că „nu vor căpăta niciun fel de îngrijire în plus faţă de cea de care ar beneficia oricum”. Ea a recunoscut însă că această mentalitate este una dificil de schimbat.

author avatar
Andrei Ștefan
982 afisari

6 COMENTARII

  1. Populism jegos. Haideti cu totii sa nu mai platim asigurari medicale ca sa beneficiem si noi ,ce dracu.

    • da….poftiti….”eroii in halate albe”…diliman drosii facut paramedici cu un curs de prim ajutor de trei luni…
      http: * //www. * euroinfonews. * ro/ mizeria-si-coruptia-spitalelor-din-romaniaspitalele-publice-romanesti-put-cat-timp-mai-suportam-aceasta-mizerie/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger