AcasăSANATATERafila, poziţie tranşantă privind "atenţia" pentru medici. Asta va naşte o prăpastie...

Rafila, poziţie tranşantă privind „atenţia” pentru medici. Asta va naşte o prăpastie între el şi doctori

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a poziţionat ferm împotriva „atenţiei” în plic pentru personalul medical din sistemul românesc. El a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale.

De asemenea, îi sfătuieşte pe pacienţi să-şi exprime recunoştinţa faţă de medicii care i-au tratat oferindu-le flori ori bomboane şi crede că e nevoie de o campanie pe acest subiect, atât în rândul pacienţilor, cât şi al angajaţilor din sistem.

Condamnă medicii care cer bani

Rafila consideră drept „inacceptabil” şi „de netolerat” ca personalul medical să primească bani pentru acordarea de servicii medicale.

„Este absolut inacceptabil. Sunt foarte tranşant, pentru că eu, personal – şi nu are legătură cu calitatea mea de ministru, are legătură cu calitatea mea de medic şi de om – nu cred că există vreo justificare pentru personalul medical, medici, asistente medicale sau personal de îngrijire, care să pretindă un bun material sau bani în schimbul unui serviciu medical.

Asta trebuie să fie categoric pentru toată lumea care lucrează în sistemul de sănătate, trebuie să fie regulă în mod evident.

Nu putem şi nu avem niciun fel de motivaţie morală, etică, cum vreţi dumneavoastră, că nu vreau să intrăm în aspectele de natură penală, dar avem o conştiinţă, totuşi, şi avem o educaţie şi avem o responsabilitate ca oameni care lucrăm în sistemul de sănătate.

Lucrul ăsta nu este acceptabil”, a afirmat Alexandru Rafila la Prima Tv.

Vrea o schimbare de la societate

Ministrul Sănătăţii e de părere că societatea trebuie să „aibă curajul” să discute aceste aspecte.

Această recunoştinţă a pacientului cred că trebuie să o discutăm public şi cred că trebuie o campanie de educaţie şi pentru populaţie, să înţeleagă că nu este nevoie de această recunoştinţă – că cea mai mare recunoştinţă pentru medic este faptul că pacientul tău s-a făcut bine şi este mulţumit de serviciile medicale pe care le-a primit – şi o campanie pentru personalul medical.

Nu vreau să vin cu niciun fel de comparaţie cu alte domenii de activitate apropo de modul de legiferare a unei astfel de situaţii, dar probabil că se poate ajunge şi la aşa ceva într-un anumit moment”, a mai zis Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
626 afisari

7 COMENTARII

 1. problema mai mare si decat spaga este atitudinea medicilor care te obliga sa bagi mana in buzunar . te amana , nu vorbesc cu tine decat peste umar , te trateaza distant , etc . au o tehnica infernala !toti nu numai medicii , de la portar , asistente etc

 2. eroii din plandemie cu salarii de jdemii de lei lunar… si ei ordinarii mai asteapta atentii?!
  si mai au si pretentia si tupeul nesimtit ca noi pacientii sa consideram ca spaga pt. ei e ceva normal.
  in vasiliadele infiintate de sfantul Vasile cel Mare, asa procedau medicii acelor vremuri?
  la noi medicii sunt cei mai mari investitori in imobiliare, clinici private, lucreaza in cate doua-trei locuri, unii mai predau si pe la universitati si tot nu le ajunge.
  pur si simplu s-au facut frati cu dracul lacomiei, de parca ar manca cu 10 guri si ar trai 10 vieti.
  luati exemplul medicului leon danaila, cel mai renumit si pregatit profesional neurochirurg roman al tuturor timpurilor. el de ce nu jupoaie pacientii, de ce nu alearga dupa atentii???
  pentru ca leon danaila a ramas OM, chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, un monument de bunatate si smerenie.
  Dumnezeu sa-L binecuvanteze in Imparatia Sa, atunci cand il va chema la EL.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri