AcasăSANATATERafila o ia pe arătură. Cheltuieli de miliarde de lei pentru a...

Rafila o ia pe arătură. Cheltuieli de miliarde de lei pentru a învinge reticența românilor la vaccinare

Strategia națională de vaccinare în România pentru perioada 2023-2030 este, practic, o campanie extrem de agresivă, susținută cu eforturi bugetare de miliarde de lei, pentru a învinge reticența românilor la vaccinare. Astfel ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunţă transformarea preoţilor, cadrelor didactice şi a personalului medical în adevăraţi avocaţi ai vaccinării populaţiei.

Certat, probabil, de OMS şi de Ursula von der Leyen pentru procentul mic de români vaccinați anti-Covid și de scăderea numărului părinților care acceptă controversatul vaccin ROR pentru copiii lor, Alexandru Rafila a decis să pornească un război agresiv împotriva populației. Scopul unic este de a anihila orice reticență față de vaccinurile incluse în Programul Național, inclusiv cel împotriva SARS-Cov-2.

Printre măsurile anunțate se numără schimbarea legislației, vorbindu-se obsesiv despre garantarea accesului și dreptului la vaccinare pentru toți cetățenii României, în condițiile în care nu există nicio problemă legată de acest aspect. Una dintre măsurile principale din Strategie este transformarea preoților, cadrelor didactice și personalului medical în adevărați avocați ai vaccinării.

”În România populația are un grad de ezitare la vaccinare, iar parte din personalul medical adoptă o practică oarecum defensivă în materie de vaccinare. Vaccinarea este efectuată în principal de către medicii de familie, care nu întotdeauna oferă informații aparținătorilor în legătură cu vaccinările la care este eligibil copilul sau în legătură cu posibilele reacții adverse postvaccinale indezirabile (RAPI) și managementul acestora. Există un grad de neîncredere a populației privind siguranța vaccinării, teama de reacții adverse constituind un motiv important de nevaccinare. Aceste probleme ar putea fi rezolvate pe deoparte prin organizarea unor instruiri periodice pe tema vaccinologiei pentru medicii de familie, iar pe de altă parte prin asigurarea unor campanii susținute de informare a populației și prin consilierea individuală privind beneficiile vaccinării, dar și riscurile nevaccinării”, se arată în Strategie.

Unde se duc banii

Strategia promovată de Ministerul Sănătății va beneficia de o finanțare generoasă, de miliarde de lei. Din acești bani, 700.000 de lei vor fi folosiți pentru realizarea de informări /mese rotunde /dezbateri privind importanța vaccinării pentru sănătatea publică cu decidenți de nivel național și local și 28 milioane de lei pentru utilizarea de strategii inovatoare și abordări personalizate pentru a reduce numărul a persoanelor nevaccinate și insuficient vaccinate în fiecare comunitate.

De asemenea, 84 milioane de lei se vor cheltui pentru realizarea și implementarea de planuri județene de îmbunătățire a acoperirii vaccinale în cadrul PNV, 50 milioane de lei pentru activități de instruire privind noile proceduri de recuperare la vaccinare, 4 milioane de lei pentru campanii de comunicare pentru promovarea vaccinării HPV și 18 milioane de lei pentru facilitarea introducerii de noi vaccinuri și instruiri pentru medicii de familie în scopul motivării persoanelor la risc să se vaccineze. Printre cheltuieli se mai numără și 38 milioane de lei alocați pentru pentru asigurarea continuității programului de vaccinare în timpul situațiilor de urgență, 106 milioane de lei pentru echipamente frigorifice și servicii pentru depozitarea și transportul vaccinurilor, 40 milioane de lei pentru stocul obligatoriu de vaccinuri, 7 milioane de lei pentru trimitere a SMS-urilor către aparţinătorii legali ai copiilor ce urmează a fi vaccinaţi, 350 milioane de lei pentru implementarea sistematică și riguroasă a programului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare, precum și 25 milioane pentru campanii, în care se vor folosi entități specializate pentru ajustarea mesajelor de vaccinare cu tehnici de marketing social.

”Entități cu mesaje distorsionate”

Faptul că nu există o acceptabilitate de 100% a vaccinurilor incluse în Programul Național ar fi cauzat de campaniile agresive anti-vaccinare, susține Ministerul Sănătății.

”Adesea, diverse entități din societate promovează în spațiul public mesaje distorsionate privind vaccinarea, scopurile și consecințele acesteia, sau privind calitatea vaccinurilor sau așa-zisul caracter experimental. Pentru creșterea adresabilității și a acceptanței la vaccinare este nevoie de campanii de comunicare ample și credibile, susținute la nivel național, în general și la nivel local, în special, în funcție de caracteristicile comunităților respective”, consideră instituția. Totodată, organizarea de întâlniri între specialiștii în domeniul sănătății publice și a experților în domeniu și reprezentanții societății civile ar putea reprezenta o soluție pentru creșterea încrederii populației generale în instituțiile responsabile în domeniul sănătății și a măsurilor de sănătate publică recomandate. În acest sens, este prevăzută măsura comunicării pentru creșterea încrederii populației în beneficiile vaccinării, care include și realizarea unui parteneriat social cu autorități, decidenți, profesioniști din sistemul medical, organizații ale societății civile, entități economice, mass-media și organizații.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
2.121 afisari

47 COMENTARII

 1. Reclama ca aceea de la tv: „…nu e de la raceala…e de la bacterii si ia”…d-asta , care nu e antibiotic si nici nu e recomandat de medic, ci de o mamaie, care pune si un diagnostic..

  • Nu a luat-o razna ,el urmează o agendă globalista, sa6 nu uităm cine a fost tatăl lui ,un torționar criminal, într-o, democrație normală el nu trebuia să ocupe funcții publice

 2. Se vb de niste seruri experimentale pe care le numesc vaccinuri?? Si se mira de oamenii care gandesc inainte de a lua o decizie??

 3. daca vaccinarea antiguvid era ceva bun se inghesuiau beneficiarii, nu trebuia reclama si inca vicleana.
  vedem acum morti subite, cancere galopante si miocardite la tineri!
  DE UNDE?
  la polidin n-am auzit de reclama dar era foarte folosit.
  in ceea ce priveste reticenta romanilor, aceasta este perfect justificata de tupeul jegos si agresiv al sclavilor big pharma. sclavi politici unsi in functii de decizie cu aportul consistent si nemijlocit al producatorilor de vaccinuri din afara tarii.
  sunt multi medici de buna credinta care au tras semnale de alarma referitoare la toxicitatea si efectele adverse grave ale vaccinurilor.
  adaugat la opiniile acestor medici, apare atitudinea agresiva a unor copii batrani ai fostilor tortionari care vor sa ne faca „binele” cu forta.
  de exemplu rafila.
  grija mare cu propaganda pe scari ca nu mai rabdam sa ne luati de prosti!

  • In media s-a vehiculat informatia ca 8 spitale din 24, din gaza, nu mai functioneaza.
   24 de spitale pe 300 km ?
   Noi avem atat de multe pe distanta asta?
   Bagam banii in ce nu este solicitat de cetateni???

   • Eu mi-am luat unelte inca din timpul nebuniei guvid, eram in asteptare non stop, nu voi ezita nici macar o secunda sa creez un precedent in cazul in care cineva ar incerca sa submineze suveranitatea si siguranta mea si a familiei mele, inclusiv in caz de mobilizare si incorporare fortata, sa fereasca Dumnezeu sa imi dea arma pe mana ca nu voi ezita sa le arat ce se intampla in cazul obilgativitatii.

 4. Rafila tu nu intelegi ca nu vrem sa ne ””vaccinam”’ cu nu se stie ce fiu de tortionar comunist? Nu mai arunca banii pe geam ca nu convingi pe nimeni. Eu cunosc 7 persoane moarte de la ””vaccin”’.

  • Pana nu incepem sa-i calcam pe cap nu vor intelege cum sta treaba!!!
   Noi suntem milioane, ei sunt cel mult mii ca si factor decizional iar ca si structuri de interventie cel mult zeci de mii, raportul arata clar cine invinge in caz de rebeliune extrema!!!

 5. Raptila , cretinoidule, pai cine naibba va mai avea VREODATA incredere in vre-un vaXX de ORICE FEL , mai ales ca apar o multime de descoperiri macabre ale aceleiasi bio-tehnologii cancerigene M-AR sau retele si structuri cristaline tip CIP chiar in vaXX-urile pentru nou-nascuti si elevi si chiar in unele medicamente injectabile . Spune tu CLONA Reptiloida , CINE CONTROLEAZA TOATE COMPANAIILE FARMA DE PE TERRA ?

 6. Raptila , cretinoidule, pai cine naibba va mai avea VREODATA incredere in vre-un vaXX de ORICE FEL , mai ales ca apar o multime de descoperiri macabre ale aceleiasi bio-tehnologii cancerigene mARN sau retele si structuri cristaline tip CIP chiar in vaXX-urile pentru nou-nascuti si elevi si chiar in unele medicamente injectabile . Spune tu CLONA Reptiloida , CINE CONTROLEAZA TOATE COMPANAIILE FARMA DE PE TERRA ?

  • Nu, este doar supus, este doar o marioneta care executa comenzile primite, in general tara are o conducere cu traditie dupa anii 90 formata numai din: urmasii DSS de pe timpul lui ceasca, turnatori si vanzatori de neam si tara!!!!

  • sondele si „sondajele” sunt false, reglate psihologic , incropite de structuri securiste specializate.

   • cine mai crede in sondaje?sunt comandate si… cosmetizate , in functie de cel care le comanda…….bagati va sondajele in koor domnilor politicieni , nimeni nu mai crede in voi si sondajele voastre…..

  • Sa se faca alegeri folosind buletine de vot cu serie nominala, inainte de introducerea in urna acea serie sa poata fi desprinsa ca un timbru de pe buletinul de vot astfel incat oricand dupa alegeri fiecare sa poata interoga o baza de date online in baza acelui numar sa poata sa vada cum i-a fost validat si repartizat votul, atunci s-ar schimba treburile clar, pana atunci insa ne ramane doar posibilitatea declansarii unor vanatori!!!!

 7. @ Vaccinul, o secvență de informație, o temă, ”compunere” pe o temă dată, ? Fiecare organism ”compune” cu ce are ca ”acumulări” de resurse personale, ? O fi ca la conturi, când se iau banii din unele conturi și sunt puși în alte conturi, după, ”scrierea compunerilor” , ?

 8. @ Probabil că vaccinarea ca impact mediatic, stimulează înmulțirea doctorilor, unii căutând pacienți, alții discipoli, activități importante, ? Deci, pentruu unii vaccinarea poate însemna și ”progres științific” , ?

 9. Sa se vaccineze Ursula cu tot neamul ei.
  Sa_i fereasca Dumnezeu sa ne oblige sa ne vaccinam , cred ca va fi scandal mare.

  • Da,da,asa este. Lasa rumunul urgent maneaua, micul pe gratar, berea la bidon si spritzul si iese sa faca mare taraboi in fata la Guvern.

 10. un produs bun, chiar si vaccin are cautare fara nici o reclama.
  dar de otravurile propagate de rafila si ministerul nesanatatii sau de dsp-uri fuge toată lumea ca s-au prins românii ce curve criminale sunt astia si interesele cui implinesc.

 11. Deja e clar pentru toata lumea, nici macar trotinetistii sinucigasi de la usr nu mai au curajul sa se vaccineze. Boosteru inseamna moarte sigura!

 12. & Se ”anunțară” și ăștia cu vaccinuri că să conducă și ei ”armate de vaccinați”, cu ”temele” lor, ca să nu se mai ”salahorească” cu condițiile de mediu , ?

 13. Garantarea „dreptul la vaccinare”?! O-ho-hoo, asta nu suna deloc bine… De ce? Pt. ca dreptul la vaccinare apartine copilului, nu parintelui, pt. ca apara o valoare sociala ce apartine copilului (sanatatea personala a acestuia)… Ce face parintele care nu-si vaccineaza copilul? Pune in pericol sanatatea copilului! Ce trebuie sa faca autoritatile in aceasta situatie? Trebuie sa apere dreptul copilului! Cum? Luand copilul din familia lui naturala si, respectandu-i „dreptul la vaccinare”, il vaccineaza si ia o masura de protectie a copilului (plasament)… Acum ati inteles de ce au adoptat in luna mai 2023 legea infama privind „protectia copiilor”?

 14. MAI RAFILA , TU TE-AI CAUTAT LA UN PSIHIATRU ?, CE-S ROMANII? -COBAII CUI ?? ,IN SLUJBA CUI ESTI ???.

 15. Treana este ca einsunt santajati si fac astavca trebuie sa o faca.
  Voi aveto impresia ca discutam cu oameni cu vointa proprie. Nu.
  Ei cheltuiesc banii astia si fac campanii pe de o parte sa mai sifoneze ceva sa mai faca niste posturi pt rude si mai ales sa le arate la stapanii lor ca fac ceva.
  Ii trag aia la raspundere: mai bobita ce ati facut aici nu se vax romanii? Pai da sefu dsr uite noi am facut tot posibilul:
  Campanie aoa aia frigidere sedinte popi profesori.
  Am facut TOT!!! Ei e prosti si nu vor noi muncim, nu este vina noastra.
  Ca la orice sef cand nu merge ceva si vii cu justificari si rapoarte si cat ai muncit dar nu se putu.
  Atenti sa fim cu legislatia. Si mai ales sa nu se duca prin scoli sa vax ei acolo copiii

 16. Cu succesurile vaccinării experimentale chiar vă așteptați să mai admită cineva vreun vaccin?! A venit vremea plății Rafila…

 17. ,,Medicii primesc bonusuri uriașe pentru a vaccina copiii – Acum ei încep să folosească Metaversul, sau realitatea virtuală, pentru a administra cu ușurință vaccinurile otrăvitoare – VIDEO
  Într-un mini-documentar postat de scriitorul Greg Reese pe blogul său, se dezvăluie sumele uriașe pe care le primesc medicii din America drept bonus pentru a vaccina copiii. De asemenea, într-un video de promovare a vaccinării copiilor se vede cum medicii apelează la realitatea virtuală pentru a administra cu ușurință copiilor vaccinurile otrăvitoare, astfel încât micuții să nu se mai opună.
  Mai jos oferim transcrierea videoului mini-documentar, care poate fi vizionat aici: De mulți ani medicii primesc bonusuri pentru aplicarea celui mai recent protocol de terapie medicamentoasă, care conține medicamente despre care se știe că sunt periculoase, cum sunt statinele și antidepresivele. Iar acum știm că companiile de asigurări plătesc medicii pentru a ne vaccina complet copiii. Acest program de stimulare a vaccinării bebelușilor poate fi găsit în broșura dedicată acestei teme Blue Cross Blue Shield. Se precizează că, pentru fiecare pacient sub vârsta de doi ani care primește cele 24 de vaccinuri prescrise în prezent, valoarea plății pentru acel medic este de 400 de dolari. Pentru a fi motivați suplimentar, sunt plătiți pentru fiecare sută de pacienți vaccinați și trebuie să vaccineze un anumit procent din totalul pacienților sau nu primesc nimic. Regulile Blue Cross Blue Shield spun că un medic trebuie să vaccineze 63% dintre pacienți pentru a se califica. În medie, un medic pediatru american are aproximativ 1500 de pacienți și ar trebui să aibă 945 dintre ei complet vaccinați pentru a fi plătit. La 40.000 pentru fiecare sută de copii injectați cu otrăvurile mortale, suma se ridică la 360 de mii de dolari. Din acest motiv, majoritatea pediatrilor nu vor oferi îngrijire familiilor care nu se supun complet celui mai recent protocol de vaccinare pentru copii. Vorbim de peste un sfert de milion de dolari, care înseamnă mai mult decât salariul mediu anual al unui pediatru. Cercetările arată că riscul de deces al unui copil crește cu peste 5000 la sută când este inclus în programul actual de vaccinare. Medicii încep acum să folosească realitatea virtuală (Metaversul) pentru a putea administra cu ușurință aceste otrăvuri copiilor, care știu instinctiv ce este mai bine pentru ei atunci când se opun injectării:’’ https://youtu.be/VgCPMkNlkSI

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri