AcasăSANATATERafila îi face pe medici să "tremure": cum i-a "ameninţat" că le...

Rafila îi face pe medici să „tremure”: cum i-a „ameninţat” că le ia pacienţii din privat!

Ministrul Alexandru Rafila a lăsat de înţeles că încearcă soluţionarea unei probleme ce rezistă de decenii în sistemul de Sănătate: redirecţionarea pacienţilor care vin la stat către privat.

Este un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese”, a spus ministrul Sănătăţii.

Se naşte un conflict de interese

Rafila a precizat că eliminarea acestui conflict de interese din sistemul de Sănătate reprezintă o prioritate pentru el.

E o problemă la care tot ne gândim, sunt diverse dezbateri în zona publică, nu neapărat medicală, dar şi în zona medicală, legat de această combinaţie de slujbe în sectorul privat şi în sectorul public.

Cred că lucrurile trebuie, nu ştiu dacă trebuie neapărat separate – adică să spunem ori la public, ori la privat – dar trebuie foarte clar să eliminăm conflictele de interese.

Cred că aici este primul lucru. Conflictul de interese, vă dau un exemplu în care un pacient este primit în zona publică şi îndrumat spre zona privată unde practică aceeaşi persoană, ăsta e un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese fie printr-o legislaţie, fie prin educaţie, prin implicarea organizaţiilor profesionale„, a spus Rafila la Euronews.

Pune presiune pe managerii de spitale

Ministrul Sănătății consideră că managerii de spitale trebuie să „imprime” personalului sanitar dorinţa de a pune pacientul în centrul actului medical, el afirmând că, în lipsa empatiei, „se perpetuează neîncrederea” pacientului în cadrele medicale, fie că este vorba despre medici, asistenţi sau infirmieri.

Ministrul a ţinut să sublinieze şi importanţa implicării autorităţilor locale în dezvoltarea unităţilor sanitare din sistemul public, el arătând că autorităţile locale au mai multe fonduri pentru investiţii în spitale comparativ cu Ministerul Sănătăţii.

author avatar
Andrei Ștefan
1.131 afisari

10 COMENTARII

 1. O măsură necesară și urgentă este ca medicii să se hotărască: privat sau la stat! SCURT.

  NU MERGE CU „LUCRUL” LA STAT PÂNĂ LA 11, DUPĂ CARE LA SPITALUL PRIVAT PÎNĂ LA 16 IAR DUPĂ ACEEA LA CABINETUL PERSONAL.

 2. adica lucreaza la stat pana la 11 dar este pontat pana la 16. Mafie curata cu complicitatea statului…hai sictir si curatati sistemul de doctori bagabonti

 3. Sa inceapa cu managerii de spitale, directorii, sefii de sectii….Le fac investigatii pe bani publici la stat apoi ii taxeaza in privat la ei, in cabinet.
  Le cer bilete de trimitere dar spun ca nu au bani pentru analize decontate, le fac contra cost, apoi, acelasi analize le deconteaza la CAS.
  Verifica cineva biletele de trimitere in baza CNP, cu CNP ul din facturile emise de privati?

 4. gargara multa , tipic psd , trebuie sa facem , trebuie sa analizam , vom incerca bla, bla . nu au ce cauta cei cu cabinete particulare la stat , nu fac nimic la spital decat sa te impinga spre cabinetele lor , nici nu vorbesc cu tine decat peste umar si doar cand ajungi in cabinetul lor , unde te belesc de bani .

 5. spitalele „regina maria” :
  -noi am devenit EROII REVOLUTIEI!
  o reclama la 50 de metri de
  Cimitirul Eroilor Revolutiei,
  bucuresti city.

 6. Singura solutie este ca medicul sa fie pus sa aleaga: la stat sau la privat, nu la amandoua. Cine lucreaza la stat sa nu poata lucra si in privat. Punct.

 7. Au mai dat din gură și alții, de exemplu Arafat. Singură soluție este opțiunea stat/ privat. Fără și. Drenarea sistemului medical de stat a fost și este devastatoare. Pentru pacient, sistemul de stat a ajuns inaccesibil. Nu se va întâmpla însă. Au nevoie de medici obendienți, că adio măsuri aberante dacă ii supără. E rândul lui Rafila să cerșească simpatie cu promisiuni fără urmări.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri