AcasăSANATATEProbleme pe bandă rulantă la spitalele Covid! Tirul de ATI de la...

Probleme pe bandă rulantă la spitalele Covid! Tirul de ATI de la Timișoara s-a stricat. Mai mulți pacienți au rămas fără oxigen

tirProbleme pe bandă rulantă la spitalele Covid! Tirul de ATI de la Timișoara s-a stricat. Mai mulți pacienți au rămas fără oxigen

Cel puțin 8 pacienți cu COVID-19 au fost mutați de urgență la spitalele din Timişoara, după ce la nici două zile de la punerea în funcțiune, tirul de ATI de la Spitalul Municipal s-ar fi defectat.

TIR-ul a fost amplasat în curtea Spitalului Municipal Timișoara de vineri noapte și a fost pus în funcțiune luni. Miercuri dimineață, acesta s-a stricat, defecțiunea intervenind la alimentarea cu oxigen.

8 pacienți au rămas fără oxigen

TION scrie că cinci pacienți din această unitate mobilă au fost transferați la Spitalul Județean, la Casa Austria, iar alți trei pacienți au rămas la Spitalul Municipal: doi în Urgențe, unul la secția de Medicină Internă.

Miercuri dimineața, imediat după ce TIR-ul s-a stricat, o echipă de medici de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara a mers la Municipal, unde au evaluat starea a cinci pacienți aflați în tirul de Terapie Intensivă. În acest fel, pacienții au intrat direct în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, fără a mai fi nevoie să intre prin Unitatea de Primiri Urgențe, așa cum este procedura în mod normal.

Unitatea Mobilă fiind racordată la rețeaua de oxigen din spital, nu s-a putut crește presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat, creșterea presiunii oxigenului și în unitatea spitalicească.

„În cursul acestei dimineți, personalul medical care operează unitatea mobilă de terapie intensivă din Timișoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema și anume, să crească nivelul presiunii de pe ieșirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea cât și întregul spital. (…) În urma încercărilor de a remedia situația, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o stație secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afișat alarma de presiune crescută și au încetat să mai funcționeze. Dată fiind această situație, personalul medical care activează în cadrul unității mobile de terapie intensivă a fost nevoit în a muta, în deplină siguranță pacienții, în alte unități sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus”, a transmis DSU.

TIR-ul a mai avut probleme tehnice

Luna trecută, TIR-ul ATI, aflat în curtea Spitalului  „Victor Babeș” Timișoara, a rămas fără căldură. Cei 12 pacienți internați în TIR au fost mutați în secția de Chirurgie Toracică, potrivit timisplus.ro.

Dar până să fie mutați, bolnavii au fost ținuți în frig o noapte. „Am acoperit pacienții cu plapume și am pus două radiatoare, sperând că dimineață se poate remedia problema, însă se pare că e o problemă mai complicată. Am mutat pacienții în Secția de Chirurgie Toracică, unde avem oxigen și unde se poate improviza. Echipamentele de ventilație mecanică din TIR vor fi mutate pe această secție”, a declarat medicul infecționist Virgil Musta.

Unitatea mobilă a fost dusă la Cluj, iar zilele trecută a fost adusă din nou la Timișoara, de această dată în curtea Spitalului Municipal.

author avatar
Andreea Vlad
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger