AcasăSANATATEPrăbușirea imunității generale, confirmată. Europa ia măsuri pentru contracararea crizei de antibiotice

Prăbușirea imunității generale, confirmată. Europa ia măsuri pentru contracararea crizei de antibiotice

Autoritățile europene au început să ia măsuri pentru contracararea unei crize a antibioticelor, preconizată în viitorul sezon rece, pe fondul unei așteptate explozii a infecțiilor respiratorii la cetățenii UE. Anticiparea crizei este o confirmare indirectă a prăbușirii imunității generale în rândul cetățenilor Uniunii Europene, care au avut cele mai mari rate de vaccinare anti-Covid din lume.

În mod absolut nejustificat, în aparență, șefii agențiilor pentru medicamente din UE și Agenția Europeană a Medicamentului au lansat o alertă privind o viitoare criză a antibioticelor în următorul sezon de iarnă. De altfel, criza de antibiotice a început să se manifeste încă din sezonul rece trecut, când producătorii de medicamente nu au anticipat explozia cererii în UE, având în vedere cantitățile uzuale livrate statelor membre, relativ constante de-a lungul timpului.

Criza care se preconizează pentru iarna care va veni este însă una mult mai gravă, ceea ce înseamnă că autoritățile medicale dețin date despre o creștere exacerbată a infecțiilor, pe fondul unei prăbușiri a imunității generale, după vaccinarea în masă a populației UE. ”Comisia Europeană, șefii agențiilor pentru medicamente (HMA) și Agenția Europeană pentru Medicamente emit astăzi recomandări pentru acțiuni în scopul evitării penuriei de antibiotice cheie utilizate pentru tratarea infecțiilor respiratorii pentru pacienții europeni în următorul sezon de iarnă. Aceste recomandări, care au fost elaborate prin intermediul Grupului de coordonare executiv privind penuria și siguranța produselor medicamentoase (MSSG), completează procesul de elaborare a unei liste UE de medicamente esențiale. În strânsă cooperare cu statele membre ale UE, Comisia Europeană va întreprinde acțiuni operaționale de urmărire, inclusiv, dacă este necesar, posibile achiziții comune”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Totodată, EMA și Autoritatea Europeană de Pregătire și Răspuns în Situații de Urgență (HERA) vor continua să lucreze cu deținătorii de autorizații de introducere pe piață, pentru a consolida măsurile de creștere a aprovizionării cu unele antibiotice intravenoase.

Se cere creșterea producției

Pentru a fi mai bine pregătit pentru sezonul de iarnă, Grupul de coordonare executiv al EMA pentru penuria și siguranța produselor medicamentoase (MSSG) a solicitat creșterea producției de antibiotice cheie pentru a evita penuria în sezonul de toamnă și iarnă care urmează. Acțiunea timpurie înainte de sezonul de toamnă și iarnă ar trebui să ofere producătorilor suficient timp pentru a se asigura că au o capacitate de producție suficientă pentru a satisface cerințele, susțin autoritățile europene.

În același timp, EMA și Comisia Europeană, împreună cu statele membre, vor continua să monitorizeze cererea și ofertele, în cooperare cu companiile. ”Având în vedere că măsurile luate sunt menite să asigure o aprovizionare suficientă, tuturor părților interesate li se reamintește să comande medicamente în mod normal, fără a fi nevoie să depoziteze medicamente. Stocarea de medicamente poate pune o presiune suplimentară asupra proviziilor și poate cauza sau agrava penuria. Antibioticele trebuie utilizate cu prudență pentru a-și menține eficacitatea și pentru a evita rezistența la antimicrobiene. Medicii au un rol esențial de jucat, iar antibioticele ar trebui prescrise doar pentru tratarea infecțiilor bacteriene. Nu sunt potrivite pentru tratarea infecțiilor virale precum răceala și gripa, acolo unde nu sunt eficiente. De asemenea, sunt recomandate inițiative de sensibilizare a cetățenilor”, se mai precizează în comunicatul EMA.

Medicamente cheie

Recomandările Comisiei Europene se bazează pe datele culese de EMA și Autoritatea de Pregătire și Răspuns în Situații de Urgență a Comisiei Europene (HERA) privind cererea și oferta, estimate pentru un număr de antibiotice cheie utilizate pentru tratarea infecțiilor respiratorii. Acestea sunt amoxicilina, amoxicilina/acid clavulanic, penicilina V, azitromicina, claritromicina, ceftriaxona, cefotaxima și piperacilina-tazobactam. Antibioticele selectate sunt incluse în grupurile de antibiotice Access și Watch ale OMS, fiind subliniată importanța utilizării și disponibilității lor adecvate.

1.832 afisari

29 COMENTARII

 1. Claudia Marcu e papagalu de servici:
  AIA nu vor altceva decat sa preia la nivel guvernametal
  controlul asupra cailor de aprovizionare,
  cu antibiotice in special
  cat sa le blocheze la o adica.

  -NU MAI CREDETI IN BUNELE INTENTII!

 2. Peste tot e disperare, nu doar in Europa. Ca ultima solutie, le administreaza fluoroquinolone care in afara de faptul ca nici ele nu prea merg, au si niste efecte adverse ingrozitoare din moment ce distrug ADN-ul fara sa faca diferenta (in special neuromusculare, ruptura tendoane, probleme psihice).

  Se pare ca in afara de sistemul imun reprogramat de catre injectiile minune + alte efecte, exista si contaminare datorata metodei de productie (bacterie E. coli modificata fara alte bacterii prin preajma). Ca rezultat, avem transfer orizontal de gene care dau rezistenta la antibiotice.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri