AcasăSANATATEPericolul care planează asupra României! Rafila a anunţat ce ar putea să...

Pericolul care planează asupra României! Rafila a anunţat ce ar putea să se întâmple dacă se privatizează Sănătatea

alexandru rafilaPericolul care planează asupra României! Rafila a anunţat ce ar putea să se întâmple dacă se privatizează Sănătatea

Alexandru Rafila a afirmat că intențiile Guvernului Cîțu de a mări contribuția personală a pacienților asigurați CNAS și care vor să beneficieze de servicii la privat, vor duce România spre un prag de risc stabilit de Organizația Mondială a Sănătății.

În primul rând, o OUG care a trecut deja de Guvern, elaborată și adoptată de Guvern, se referă la transferul unor servicii medicale din sectorul public în cel privat. Practic, crește proporția paturilor alocate sectorului privat care sunt în contract cu CNAS.

Cel de-al doilea subiect se referă la preconizata Agenție de Investiții în Sănătate, să vedem de ce este utilă și care este scopul acestei agenții.

Cel de-al treilea subiect se referă la situația campaniei de vaccinare, la ratarea repetată a țintelor stabilite de Guvern și ce consecințe ar putea să aibă acest lucru asupra sănătății publice în lunile următoare”, a afirmat Rafila.

Care este problema cu această OUG?

În primul rând, numărul total de paturi finanțabile în România pentru servicii medicale este fix, important este să înțelegem că, proporția crescând în domeniul privat, evident că accesul la servicii în sectorul public va scădea proporțional și atunci sunt două fenomene, unul deja observat, pacienții care vor accesa aceste servicii vor trebui să plătească o coplată substanțială, nu știm încă cât este, dar nu mai este limitată și controlată prin efectul acestei OUG.

Cel de-al doilea element care nu s-a discutat este legat de scăderea finanțării, dacă un spital public primește finanțare pentru 500 de paturi pentru servicii medicale, dacă numărul de paturi se reduce cu 20 de paturi sau 25 de paturi, înseamnă că și finanțarea acelui spital public se reduce cu 5%. Ce impact are?

Mai mult, în România suntem la 22% ca procent al plății din buzunar pe care o fac pacienții pentru serviciile medicale, iar OMS recomandă menținerea unui prag care să nu depășească 15%.

De ce? Pentru că există un pericol evident în ceea ce privește modul în care bugetele familiilor sunt afectate”, a mai declarat reprezentantul României la OMS.

Rafila, probleme şi cu campania de vaccinare

„Florin Cîțu este un om norocos. Fără să reușească să atingă niciuna din țintele asumate, a constatat că în România pandemia nu mai evoluează.

Ce se va întâmplă în situația în care vom înregistra în toamna un număr important de cazuri și ne vom întoarce la restricții care vor bloca economic și social țară.

Va există o asumare? Eu nu cred, pentru că această flecăreală legată de vaccinare nu este un element de seriozitate”, a zis Alexandru Rafila.

Specialistul a mai spus că este de acord și cu oferirea posibilității unui angajat să beneficieze de o zi liberă pentru vaccinare.

author avatar
Andrei Ștefan
446 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai Rafiloiule, bai pui de sekurila dement, pe toti ii doare chiar in paispe de ce vrei tu si de ce zici tu, inca nu ai observat asta, bai tarane ? 🙂 Adica, omule, nu pit sa fii chiar atat de prost, ca idiot util chiar esti, adica esti pe bani multi, ca doar nu dai tu din gura pe gratis, bai coruptule !! 🙂 Nimeni normal la cap nu mai merge prin asa-zisele spitale ale mortii ale voastre, numai naivii si cobaii mai cred povestile voastre de propaganda nazista, asa ca lasa gargara globalista, ca o sa ramai cu ea in gat, bai trepadusule bugetar de lux ce esti !! 🙂 Si alege-ti stalpul acela, bai doktor Mengele, ca deja incep sa se ocupe, sa nu plangi apoi ca ti-a ramas numai prin Ferentari, bai ordinarule de Rafiloi tampit !! 🙂 Ha ha ha 🙂 Toti rad de tine, bai zevzekule !! 🙂

    • Iar ti-au aia drumul la ” plimbarea ” nocturna si tu, ca orice nebun patentat, ai furat cheia de la cabinetul asistentei unde tine aia tastatura, idiotule nocturn !

  2. Daca spitalele private se imbuiba de bani publici dar daca te duci la ei, platesti tot din buzunar, dar nu sunt profesionisti, sa puna o conditie esentiala : Sa nu mai trimita la spitalele publice, prin serviciul de urgenta, cazurile lor de malpraxis ci sa si le rezolve, ca d -aia sunt cei mai dotati si buuuuni !

  3. Asta a fost si pohta lu Petrov Securistul, sa privatezeze Sanatatea, numai patroti in tara asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger