AcasăSANATATEOrice pentru voturi! După 5 ani, vrea și statul român să plătească...

Orice pentru voturi! După 5 ani, vrea și statul român să plătească tratamentele victimelor de la Colectiv!

colectivParlamentul a hotărât! Statul român plătește tratamentele victimelor de la Colectiv, pe viață / foto: Mediafax

La 5 ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, în care 65 de persoane și-au pierdut viața, parlamentarii a adoptat un proiect de lege prin care victimele vor primi sprijin financiar pe viață de la statul român.

Legea a trecut de Camera Deputaților, care a avut calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi – 220 – și va merge la președintele Klaus Iohannis spre promulgare, potrivit News.ro. Proiectul de lege a fost adoptat pe 3 februarie de către Senat, ca prim for sesizat

Astfel, Ministerul Sănătăţii va suporta din bugetul propriu toate cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma evenimentului de la Colectiv, pe toată durata vieţii acestora.

„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, se arată în proiect.

Peste 200 de victime în urma tragediei de la Clubul Colectiv

Tragedia de la Colectiv a schimbat România. Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul a izbucnit de la artificiile folosite în timpul concertului trupei Goodbye To Gravity.

Buretele utilizat pentru antifonare s-a aprins, iar în câteva secunde a început calvarul. Flăcările s-au extins extrem de rapid în clubul de noapte și au provocat leziuni, deces prin combustie, asfixiere, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze.

65 de oameni au murit în urma incendiului de la Colectiv, iar 185 au fost răniți. O parte dintre decedați s-au stins în clubul Colectiv, unii în spitale, alții în drum spre unitățile sanitare.

author avatar
Andreea Vlad
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger