AcasăSANATATEPărinţii români, în alertă! Boala care a umplut spitalele de copii

Părinţii români, în alertă! Boala care a umplut spitalele de copii

Peste 700 de copii au ajuns, într-o singură zi, numai în Bucureşti la spital, cu probleme digestive şi toxiinfecţii alimentare.

Principalele cauze sunt mâncarea ţinută în căldură şi apa din piscine.

Febră şi dureri abdominale, la copii

Febra, durerile abdominale şi vărsăturile au adus-o în această dimineaţă pe această mamă, cu fetiţa ei de 3 ani, la Unitatea de Primiri Urgenţe. Tratamentul dat acasă nu a funcţionat.

În fiecare zi caniculară, în Capitală, la un singur spital de pediatrie ajung peste 100 de pacienți. Numărul de cazuri a crescut cu peste 50% față de acum o săptămână, iar cel mai mare val este așteptat în următoarele două luni, conform Antena 1.

Orice aliment care stă la temperaturi mai mari de 6 grade începe să dezvolte bacterii. E.coli este una dintre cele mai răspândite. În câteva ore, corpul va da primele semnale. Boala debutează cu febră, vărsături și probleme digestive, iar netratată la timp duce la probleme mult mai grave.

Medicii recomandă o atenție sporită, în sezonul cald, la modul în care sunt depozitate alimentele, dar mai ales la spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor.

Pacienţii români, diagonosticaţi cu febra dengue

Epidemiologii atrag atenția asupra unui nou fenomen periculos, ce a determinat ca pacienţii români să fie diagnosticaţi, la cemerele de gardă, cu febra dengue.

O specie invazivă de ţânţari face ravagii în această vară.

Boala transmisă rapid în Europa a ajuns şi în România. Bolile transmise de țânțari reprezintă o amenințare reală, chiar și pentru țara noastră, afirmă medicii epidemiologi.

O specie invazivă de țânțar s-a răspândit în 13 țări europene, inclusiv România, crescând riscul de apariție a febrei dengue, conform rtv.

Febra dengue prezintă simptome similare unei răceli, spun epidemiologii, însă poate avea complicații severe.

„Sunt şi complicaţii, cum ar fi forme hemoragice de febră dengue, care pot duce şi la deces. Este foarte important de luat în calcul, de gândit riscul, şi mai ales pentru cei care au venit din zone cu risc real să se ia în calcul şi diagnosticul de febră dengue”, a afirmat dr. Andrei Marinescu.

author avatar
Andrei Ștefan