AcasăSANATATEPacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea...

Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor

Florin Piersic a auzit pentru prima oara cuvantul „ciocoflender” la profesorul sau de matematica

Evoluţia stării de sănătate a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, este lent favorabilă.

Asta transmite reprezentanţii Spitalului Foişor.

Piersic intră la kinetoterapie si recuperare medicală

Reprezentanții unității medicale au precizat că acesta a început procedurile de kinetoterapie si recuperare medicală.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 15.05.2024, de către echipa medicală, arată o evoluţie lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie si recuperare medicală”, anunţă unitatea sanitară într-un comunicat.

Medicul Adrian Marinescu, despre Piersic

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București, a dat detalii despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic.

„Nu sunt schimbări, e aceeași situație stabilă. Din fericire, eu îmi doresc să nu apară nimic neprevăzut.

Am spus, însă, că la o persoană care e fragilă, are bolile asociate, are și vârsta, este posibil ca tot ceea ce înseamnă parte cardiacă, și nu numai, să sufere și modificări.

Eu prefer să mă gândesc la fiecare zi ca la o nouă zi care prezintă un pas important către o evoluție bună”, a precizat medicul la Antena 3.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

author avatar
Andrei Ștefan