AcasăSANATATEOMS avertizează că un nou virus ar putea "captura" specia umană. Apel...

OMS avertizează că un nou virus ar putea „captura” specia umană. Apel la guverne să protejeze populația

OMS și-a exprimat îngrijorarea că numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la mamifere ar putea ajuta virusul să se răspândească „mai ușor” la om.

Organizaţia face apel ca guvernele să ia măsuri ca să protejeze populația.

Virusul gripei aviare trece de la păsări la om

„Virusurile gripei aviare se răspândesc în mod normal printre păsări, dar numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară H5N1 depistate la mamifere – care sunt biologic mai apropiate de oameni decât păsările – ridică temeri că virusul s-ar putea adapta pentru a infecta mai ușor oamenii”, a precizat OMS.

De la apariția sa în 1996, virusul H5N1 al gripei aviare a provocat în principal epizootii (n.r răspândire în scurt timp) sezoniere.

Virusul se adaptează la mamifere

Se pare că boala s-a răspândit în noi regiuni, provocând o rată de mortalitate neobișnuită în rândul păsărilor sălbatice și „o creștere alarmantă a numărului de cazuri în rândul mamiferelor”.

Potrivit OMS, infecţiile umane pot provoca boli grave, cu o rată ridicată de mortalitate. Cazurile depistate până în prezent în rândul oamenilor sunt în principal consecinţa contactului apropiat cu păsările infectate sau cu mediile contaminate.

1.282 afisari

50 COMENTARII

 1. Sa nu ne mai protejeze ca suntem mai bine singuri!
  Sa ne lase in pace ăștia sunt ca aia cu taxa de protecție de te protejează tot de ei dar ăștia nu te protejează ci te baga in pământ cu metodele lor de protecție
  Sa ne lase in pace! Nu mai vrem nicio plandemie și dacă este sa fie sa se gaseasca medicamentele și suplimentele de care aveam nevoie știm despre ce medicamente vorbim!

 2. Deci din iarna suntem iar in carantina, ca nu stiu ce găini au fu tut iar vreun grup de chinezi si erau virusate găinile. Va meritați soarta oi proaste, popor de slugoi fara coloana vertebrală

 3. Bula la scoala, la ora de biologie.
  Prof:care este cel mai mic animal pe care il puteti aduce!
  A doua zi:Georgica aduce un carabus’Alina o furnicuta,etc.,BULA aduce un MIRINDEL.
  Prof.:Bulisor, de unde l-ai adus, ca abia il observam la microscop
  BULA:De pe cooaiele l’u batrinu
  A DOUA ZI PROFU:Maine vreau sa vad fiinta cea mai micuta pe care o puteti aduce.
  Dupa ce fiecare copil prezinta cate o vietate ii vine randul lui BULA.
  Prof.:Ce ai mai adus astazi, Bulica
  BULA:Un PIRINDEL
  PROF.Bula, nu vad nimic nici la microscop!
  BULA:Mariti de 19 ori
  Prof.:Vai, Bula, misca,dar de unde il ai?!
  Bula:De pe cooaiele lui MIRINDEL!

 4. Da, bai usereilor usero-nazisti imputiti, o sa va protejeze nazistii omeseni si guvernele naziste de o sa va iasa pe nas toata protectia respectiva !! Ha ha ha 🙂 Multumim, multumim din inima Partidului, si Kondukatorului !! H ah aha ha 🙂

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri