AcasăSANATATEOMS a stabilit gravitatea globală a variolei maimuţei. Tedros Adhanom a transmis...

OMS a stabilit gravitatea globală a variolei maimuţei. Tedros Adhanom a transmis un mesaj clar

variolaInterdicție nouă în China, după ce țara a înregistrat primul caz de variola maimuței: „Nu atingeți străinii”

Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat epidemia de variola maimuței o urgență de sănătate publică de interes internațional, dar a spus că dar trebuie monitorizată atent.

OMS a convocat joi o reuniune a comitetului de urgență pentru a discuta despre gravitatea epidemiei de variola maimuței. Rezultatul reuniunii a fost anunțat sâmbătă.

OMS a dat alarma!

„În general, în raport, ei (comitetul de urgență – n.r.) m-a sfătuit că, în acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în comunicatul publicat sâmbătă, citat de CNN.

Tedros a cerut intensificarea supravegherii variolei maimuței, avertizând că „deși bărbații care au relații sexuale cu bărbați au fost cei mai afectați în aceste noi focare, există, de asemenea, riscuri de boli grave pentru persoanele imunocompromise, femeile însărcinate și copii dacă sunt infectați”.

6 cazuri în România

Angajații din sănătate sunt, de asemenea, în pericol dacă nu poartă echipament de protecție personală adecvat, a declarat Tedros.

Săptămâna trecută, Tedros a declarat că „virusul se comportă în mod neobișnuit față de modul în care se comporta în trecut” și că, pe măsură ce mai multe țări sunt afectate, este necesar un răspuns coordonat.

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat la 13 iunie. De atunci au mai fost confirmate încă 5 cazuri.

author avatar
Andreea Vlad