AcasăSANATATEOamenii de știință, în alertă! Au reînviat „virușii zombie” / O nouă...

Oamenii de știință, în alertă! Au reînviat „virușii zombie” / O nouă pandemie ne amenință!

virusOamenii de știință, în alertă! Au reînviat „virușii zombie” / O nouă pandemie ne amenință!

Oamenii de știință francezi au reînviat un „virus zombi” vechi de 48.500 de ani, blocat sub un lac înghețat din Rusia. Potrivit New York Post, există temeri de încă o pandemie după renașterea virusului zombi.

The New York Post a citat un studiu viral care nu a fost încă revizuit. „Situația ar fi mult mai dezastruoasă în cazul bolilor plantelor, animalelor sau umane cauzate de renașterea unui virus antic necunoscut”, se arată în studiu.

„Virușii zombie” se eliberează pe măsură ce planeta se încălzește şi ghețarii se topesc

Potrivit raportului preliminar, încălzirea globală dezgheață în mod irevocabil porțiuni enorme de permafrost – un teren permanent înghețat care acoperă un sfert din emisfera nordică. Acest lucru a avut ca efect neliniștitor „eliberarea de materiale organice înghețate de până la un milion de ani vechime”, inclusiv germeni mortali.

„O parte din această materie organică constă, de asemenea, din microbi celulari reînviați (procariote, eucariote unicelulare), precum și din viruși care au rămas latenți încă din timpuri preistorice”, scriu cercetătorii.

Potrivit New York Post, oamenii de știință au reînviat, poate în mod ciudat, unii dintre acești așa-numiți „viruși zombi” din permafrostul siberian pentru a investiga creaturile care se trezesc.

Virusul zombie descoperit în Rusia are 48.500 de ani

Cel mai vechi, Pandoravirus Yedoma, avea 48.500 de ani, o vârstă record pentru un virus înghețat care revine la o formă în care poate infecta alte creaturi. Acest lucru bate recordul anterior al unui virus vechi de 30.000 de ani, identificat în Siberia de aceiași oameni de știință în 2013.

Noua tulpină este unul dintre cei 13 viruși descriși în studiu, fiecare având propriul genom, potrivit Science Alert. În timp ce Pandoravirusul a fost descoperit pe fundul unui lac din Yukechi Alas, Yakutia, Rusia, alții au fost descoperiti peste tot, de la blană de mamut până la intestine de lup siberian.

Oamenii de știință au descoperit că toți „virușii zombie” au potențialul de a fi infecțioși și, prin urmare, reprezintă un „pericol pentru sănătate” după cercetarea culturilor vii. Ei cred că pandemiile în stil coivd vor deveni mai frecvente în viitor, pe măsură ce topirea permafrostului eliberează viruși în stare de inactivitate.

„Este, prin urmare, legitim să ne gândim la riscul ca particulele virale antice să rămână infecțioase și să revină în circulație prin dezghețarea straturilor antice de permafrost”, scriu ei.

Din păcate, este un cerc vicios, deoarece materia organică eliberată de gheața dezghețată se descompune în dioxid de carbon și metan, sporind și mai mult efectul de seră și accelerând topirea.

author avatar
Andreea Vlad
1.368 afisari

8 COMENTARII

  1. Daca Fauci a platit dezvoltarea virusului covid la chinezi ,Franta nu se lasa mai prezos si se scarpina ca maimuta in cur pana da sangele !,cauta si ea un virus mortal !,vinovata fiind din start incalzirea globala !!!!!!!!!!!!.

  2. Si laboratorul francezilor era in Rusia sau rusii studiau in laboratorul francez, ca nu se intelege…

    • Nu conteaza, rusii sunt sfanti si occidentul decadent e de vina, nici covidul nu a venit din China, cica tot occidentul l-a facut. eu nu inteleg ce cautati pe un site gestionat de rusi.

      • Bă Alex, încercă și tu să nu mai fii foarte tâmpit in fiecare zi, pune frână la stadiul de tâmpit !

  3. Daca i au teanviat sa mearga la haules sau astia fac orice ca dupa sa miorlaie cat e de rau!Criminali travestiti in oameni de stiinta sunt dusmanii umanitatii, demonici!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger