AcasăSANATATEOamenii au protestat la Ministerul Sănătăţii! Ce au cerut ei are legătură...

Oamenii au protestat la Ministerul Sănătăţii! Ce au cerut ei are legătură cu siguranţa naţională! (VIDEO)

ioana mihailaOamenii au protestat Ministerul Sănătăţii! Ce au cerut ei are legătură cu siguranţa naţională!

Vineri, a fost o altă zi caniculară la Bucureşti, dar asta nu i-a împiedicat pe câţiva oameni să protesteze în faţă la ministerul Sănătăţii. Aceste persoane au cerut adoptarea de urgenţă a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Zeci de persoane, între care membri ai asociaţiei ACCEPT, s-au adunat, vineri, la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o petiţie în vederea adoptării cât mai urgente a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Acuze grave la adresa ministerului

Participanţii la protest au afişat mesaje precum „Tăcere = moarte”, „Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educaţie pentru sănătate în şcoli?”, „Respectaţi legislaţia HIV/SIDA”, „Minister absent: peste 10 ani fără prevenţie naţională HIV/SIDA”, „Unde sunt banii pentru prevenţia HIV?” sau „Întreruperi repetate de tratament – discriminare – moarte”.

Ce au cerut, concret, protestatarii? Alocarea de sume de bani pentru prevenţie, dar şi pentru tratamentul acestei boli, în aşa fel încât persoanele care suferă de HIV/SIDA să beneficieze de tratament fără întrerupere.

Ei consideră că autorităţile au obligaţia de a pune la punct o strategie pentru prevenirea infecţiilor cu HIV.

Preşedintele Asociaţiei ACCEPT, Teodora Rosetti, a reclamat situaţia persoanelor care suferă de SIDA şi care în România ”se confruntă cu bariere precum accesul precar la tratament, întreruperi dese de tratament”.

author avatar
Andrei Ștefan