AcasăSANATATEO taxă pe carne pentru a salva planeta

O taxă pe carne pentru a salva planeta

Taxa ar trebui introdusă pentru producătorii de alimente până în 2025, spun experți din domeniul sănătății din Marea Britanie.

Este imposibil să „menținem temperaturile globale la niveluri sigure” fără să acordăm atenție industriei alimentare, atât în ​​ceea ce privește producția, cât și în ceea ce privește consumul, a declarat Alianța pentru sănătate privind schimbările climatice (UKHACC). Asociația reprezintă mai multe colegii de medicină și asistență medicală, British Medical Association, precum și jurnalul medical Lancet, printre alte grupuri. Unul dintre stimulentele propuse de alianță este trecerea la o “dietă ecologică”, notează rt.com. Aceasta include, printre alte măsuri, reducerea consumului de carne roșie în favoarea proteinelor pe bază de plante. Conform datelor citate în raport, sistemul alimentar va fi „în limitele durabile ale mediului” doar dacă consumul de carne roșie va fi redus la jumătate. O altă propunere menționează că toți producătorii de alimente ar trebui vizați de o taxă pe carbonul alimentar. Taxa este stabilită să se bazeze pe amprenta de carbon a produselor lor și ar trebui să fie introdusă în cinci ani dacă industria nu reușește să ia „acțiuni voluntare” cu privire la impactul său climatic. Grupul a subliniat că astfel de măsuri fiscale s-au dovedit a fi un instrument eficient, citând așa-numita „taxă pe zahăr” și impozitele pe pungi de plastic ca exemple de succes. Dar producătorii de carne pot fi afectați puternic, deoarece animalele produc metan (CH4), ceea ce este și mai rău pentru stratul de ozon și oxidul de azot (N2O). UKHACC spune că impactul unei astfel de taxe asupra fermierilor ar putea fi redus prin oferirea de subvenții pentru încurajarea biodiversității și a împăduririi. Cu toate acestea, măsura ar putea ajunge în cele din urmă pe umerii consumatorilor, deoarece producătorii ar putea pur și simplu să crească prețurile în loc să își reducă impactul asupra climei. Alte măsuri propuse de grup includ etichetarea obligatorie a mediului pentru produsele alimentare și reducerea risipei de alimente, inclusiv prin eliminarea practicii de promovare „cumpărați un produs – primiți altul gratuit” pentru alimentele nesănătoase și perisabile.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
252 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce vrajeala.Azotitii si azotatii din resturi organice se descompun si intra in circuitul natural…
    ingrasamintele din fabricile alea mari din Occident, din surse industriale sunt de vina.Taxa ar trebui pusa pe furnalele lor care polueaza, nu pe fermele de animale din ce in ce mai putine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger